A teljes kormánysajtón végigsöpört, hogy a szegedi Fidesz-iroda Molotov-koktélozója drogos és Jakab Péter szimpatizánsa

A Metropol írta meg elsőként azt, hogy a szegedi Fidesz Victor Hugo utcai irodája ellen múlt hét csütörtökön elkövetett Molotov-koktélos támadás elkövetője Jakab Péter támogatója lehetett, majd a hír végigsöpört a teljes kormánymédián a Riposttól kezdve a Magyar Nemzeten át egészen az Origóig, így egyelőre érdemes fenntartásokkal kezelni.

A rendőrségre július 28-án 4 óra 30 perc körül érkezett bejelentés arról, hogy Szeged belvárosában egy férfi betörte egy Victor Hugo utcai ingatlan ablakát és bemászott. A helyszínre érkező rendőrök megtalálták a férfit, aki idő közben Molotov-koktélt dobott el az épületben, mellyel tüzet okozott. A járőrök a tüzet eloltották, a 28 éves szegedi férfit elfogták és előállították. Elszámoltatása folyamatban van – írta a rendőrség aznapi közleménye.

Az eseményről mi is írtunk. Bartók Csaba később az Egyetem TV Napfel című műsorában egyenesen terrorizmusnak nevezte az esetet. A műsorban elmondta, hogy egy járókelő riasztotta hajnali fél ötkor a rendőrséget, akik gyorsan a helyszínre érkeztek és elfogták a garázdálkodót, így szerinte óriási szerencse az egész, mert az iroda fölött lakások vannak, míg az irodában bútorok, anyagjellegű tárgyak, iratok vannak, melyek „tüzet tudnak csinálni”.

A Metropol azt állítja, hogy további információkhoz jutott az elkövetőről, aki „ittas és begyógyszerezett állapotban nemcsak betört az irodába, de meg is kísérelte felgyújtani a helyiséget”. Mint írják, a magát punknak és Jakab Péter követőjének egyaránt valló férfi, P. Ádám a lap információi szerint zavaros, nehezen követhető elveket vall. Alapvetően punknak mondja magát, de „bizonyíthatóan” megtalálható „követőként” Jakab Péter Facebook csoportjában is szerintük.

Érdekes, a cikkből kimaradt részlet azonban, hogy a Best of Viktor Facebook-oldalt is követi az illető.

További szaftos részlet, miszerint állítólag Szegedhez való ragaszkodását fejezte ki azzal, hogy a város irányítószámát tetováltatta magára. Környezetében a legtöbben Csicska gúnynevén ismerik. Többször előfordult már, hogy ilyenkor is közzétesz magáról képeket, gyakran trágár szövegek kíséretében – teszik hozzá.

Aztán azt is írják, hogy a pontos motivációjáról nem tudni (a lap itt egyenesen betörésről és robbantásról ír), az őt ismerők értetlenségüket fejezték ki az eset hallatán. A Metropol arról ír, hogy többek tudomása szerint a férfi évek óta „zavaros elveket vall”, és tudni vélik, hogy „jellemzően kábító hatású gyógyszereket beszedve fogyaszt nagy mennyiségű alkoholt vagy más ajzószereket”.

A cikk alapján tehát a férfi pont beleillik a Fidesz által most felépített narkós, Jakab Péteres „baloldali” ellenségképbe, amelyet már a Fidesz által közvetlenül az esemény után kiadott közleménye is sugallt. Igaz, ott épp Gyurcsányt szólították fel arra, hogy hívja vissza a Lenin-fiúkat.