Független Benzinkutak Szövetsége: Az ársapkát teljesen el kellene törölni, szociális alapon kéne támogatni

Az RTL Híradó készített riportot a benzinárstop módosításának hatásairól. A műsorban elhangzott, hogy van olyan benzinkút, ahol elfogyott a dízel, de van, ahol már semmit sem lehet kapni, ezt bójákkal jelezték is. 

Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke is nyilatkozott. Azt mondta, nagyon komoly áruhiány van a régióban, így heteken belül nagy problémák lehetnek a gázolajellátással Magyarországon. Egri Gábor szerint a teljes benzinárstopot el kellene törölni, és szociális alapon kellene a rászoruló autósokat támogatni, csakhogy a kormány októberig nem tervezi feloldani az árstopot.

A szombati kormányinfón Gulyás Gergely azt mondta, az új rendelkezéssel spórolnak az üzemanyagon, illetve azt, hogy nem várhatóak újabb korlátozások. Azonban importra szorulunk, de a hatósági ár miatt nem éri meg külföldről behozni az üzemanyagot, így hiány lesz. Főleg azért, mert a szombati rendelkezés nem változtatta meg a nagykereskedelmi árat, amely miatt továbbra sem leszünk vonzó célpont az importőröknek.