Márki-Zay Péter nagypapa lett, majd bele is szállt a DK-ba és bejelentette, hogy nem támogatja őket

Hiteles alternatívát teremtünk – nem támogatjuk a DK jelöltjeit az időközi választásokon címmel jelent meg Márki-Zay Péter közösségi oldalán egy videó, mely tulajdonképpen egy sajtótájékoztató volt. Még ez előtt azt is bejelentette, hogy nagypapa lett.

Márki-Zay Péter még vasárnap kora hajnalban jelentette be, hogy unokája született. Távolról izgultam végig kislányom szülését – Felícia viszont ott volt mindvégig Lilla lányommal és kézben tarthatta első unokánkat, Boldizsárt” – írta közösségi oldalán. Hozzátette, hogy nehéz dolguk lesz, mert szerinte egyértelműen politikai okokból bocsátotta el az apukát a teljes tantestület tiltakozása ellenére

Hozzátette, hogy bár ilyen rendszerben élünk, mégis itt kell helytállnunk, itt kell magyarnak nevelnünk gyermekeinket és unokáinkat. Isten áldja a magyarokat, Isten óvja Magyarországot!” – jelezte. Nem sokkal ezután, vasárnap délután már egy bejelentéssel jött. A következő időközi választásokon a DK jelöltjeit nem fogjuk támogatni – jelentette be Márki-Zay Péter a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökségének döntését vasárnapi szentgotthárdi sajtótájékoztatóján, melyet a Magyar Hang szemlézett.

Ennek okaként azt nevezte meg, hogy a DK többször ráindult ellenzéki jelöltekre a megállapodás ellenére. Szerinte az ellenzéki szavazatok megoszlása a Fidesz leváltásának akadálya lehet, de ettől függetlenül az összefogásból adódó kötelezettségeket teljesíteni fogják. Az egykori ellenzéki miniszterelnök-jelölt szerint a hiteles alternatíva nyújtása a legfontosabb, majd felsorolta, hogy Gyurcsány és pártja miért nem elfogadható:

  • Az április 3-i választás előtt azt tapasztalták, hogy Gyurcsány nem akarta leváltani Orbán Viktort, sőt, több lépésével akadályozta is az ellenzék sikerét.
  • Olyan jelölt sem elfogadható, aki korrupcióval vádolt, illetve a 70:30-as megoszlásban érintett volt.
  • 2002-ben is elmaradt az elszámoltatás, Polt Péter is Gyurcsány Ferencnek köszönhette, hogy maradhatott, ő mentette meg a Lex Polttal.
  • Gyurcsány plágiumgyanúja, valamint az őszödi beszéd.
  • Nem lehet hiteles alternatíva egy olyan volt kormányfő, akinek hivatali idején rendőrök földön fekvő embereket ütlegelnek, a rendőri vezető pedig megrovás helyett jutalmat kap.
  • Orbánhoz hasonlóan hazugságok és Putyin-barátság.
  • A DK rendszeresen nem tartotta be a megállapodásokat, így a 2019-es főpolgármesterválasztásnál sem.
  • Elfogadhatatlan szerinte, hogy egy ellenzéki párt a saját képviselőivel zsarolja az ellenzéki polgármestereket, ahogy történik ez most Hódmezővásárhelyen is.
  • Sem a DK, sem a Mi Hazánk nem lehet hiteles alternatíva, ez a két párt a centrális erőtér alapja.
  • Az előválasztás előtt is a DK-t támogatta a Fidesz és médiája.

Ha nincs hiteles alternatíva, akkor Orbán Viktor hatalma örökké fennmarad. Az a szervezet, amely megosztja az ellenzéket, Orbán Viktort tartja hatalomban, ez számukra elfogadhatatlan – mondta.

A Demokratikus Koalíció rövid közleményben reagált a fent elhangzottakra: Hódmezővásárhely polgármesterével szívesen beszélgetünk Hódmezővásárhely ügyeiről, de csak arról, ugyanis korábbi országos politikai szerepvállalása és megszólalásai minden idők legnagyobb fideszes kétharmadához vezettek – írta Barkóczi Balázs, a DK szóvivője, országgyűlési képviselője.