Hűvös hajnalokkal, de forró nappalokkal jön a következő hét: elérhetjük a 36 fokot is péntekre

Bár Szeged még egy rendes vihart sem kapott a szombati hidegfronttal, azért a közvetlen környékre és az ország nagy részére felfrissülést hozott. A front mögött hétfőn azonban újra felmelegedés kezdődik, csütörtöktől újra meghaladhatjuk a 35 fokot is.

Az Időkép előrejelzése szerint hétfőn és kedden friss lesz a reggel, mindenhol 20 fok alatt, a derült, szélcsendes völgyekben 10 fok közelében alakul a legalacsonyabb hőmérséklet. Napközben a napos időszakok mellett gomolyfelhők képződnek. Hétfőn főként nyugaton, északnyugaton, kedden a Dunántúlon és északon, északkeleten alakulhatnak ki helyenként záporok, zivatarok. Az északnyugati, északi szél még többfelé élénk, zivatarok környezetében erős, viharos lehet.

Azonban felmelegedés kezdődik: hétfőn 26 és 32, kedden 28 és 33 fok közé emelkedik a hőmérséklet. Szegedre az előbbi napra 31, utóbbia 32 fokot mondanak a modellek, tehát inkább a felső határ közelében leszünk, bár a minimumhőmérséklet akár 12 fokig (!) is visszaeshet.

A hét közepén már nem várható említésre méltó csapadék, sok napsütésre készülhetünk. A szél mérsékelt marad. Hajnalonként 14 és 20 fok közé hűl le a levegő városunkban, itt is fokozatos felmelegedés várható, de legalább esténként felfrissülhetünk. Napközben pedig egyre melegebb lesz, csütörtökön néhol, 

pénteken többfelé elérjük, helyenként meg is haladjuk a 35 fokot: Szegeden akár 36 is lehet.

Az ezt követő újabb hidegfront a jelenlegi számítások szerint péntek éjjel, illetve szombaton érkezhet.