Mol-vezér: Ha az ársapka ebben a formában marad, akkor nem érkezik az országba import üzemanyag

A Mol-vezér szerint, ha az ársapka továbbra is változatlan formában fennmarad, akkor nem érkezik az országba import üzemanyag – írja a hvg.hu.

Hernádi Zsolt szerint ellátási problémák lehetnek, ha nem tudjuk elősegíteni, hogy import üzemanyag érkezzen be Magyarországra. Erről tájékoztatta a kormányt a Mol elnök-vezérigazgatója, miután Rogán Antallal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszterrel és Gulyás Gergellyel, a Miniszterelnökséget vezető miniszterrel tárgyalt pénteken.

Hernádi Zsolt a Budapesten tartott doorstep sajtótájékoztatón kiemelte, ha az ársapka továbbra is változatlan formában fennmarad, akkor nem fog beérkezni az országba import üzemanyag. A százhalombattai finomító normál körülmények között sem tudja kielégíteni a belföldi dízel-fogyasztást,  azonban a tervezett karbantartás miatt hétfőn le kell állítani, ez a lépés nem halasztható tovább.

Hernádi Zsolt elmondta, hogy a kormány tudomásul vette ezt a tájékoztatót. Szombaton szokatlan időpontban  kormányinfó lesz 11 órától, így lehetséges, hogy valamiféle bejelentés várható az az ársapka, illetve az üzemanyagellátás kapcsán.