Lángra kapott az aljnövényzet és egy erdő a ceglédi vasútvonal mentén, késnek a szegedi InterCity-vonatok is

Az alaphír az volt a Mávinform szerint, hogy a Budapest–Cegléd–Szolnok vonalon Üllő és Monor állomások között csak az egyik vágányon közlekedhetnek a vonatok, mert kigyulladt az aljnövényzet és egy erdő. Az elővárosi járatok, továbbá a nyíregyházi, záhonyi és szegedi IC vonatok menetideje 15–30, esetenként 30–40 perccel is meghosszabbodhat.

Azóta újraindult a vonatközlekedés, egyelőre – a tűzoltás miatt – sebességkorlátozás mellett. A kialakult 30–60, esetenként 60–90 perces késések fokozatosan csökkennek. A délutáni, kora esti órákban rövidebb útvonalon közlekedő és kimaradó vonatokra még számítani lehet. A menetrend éjszakáig állhat helyre.

Az elővárosi, továbbá a nyíregyházi, a záhonyi és a szegedi IC-vonatok menetrendje fokozatosan áll helyre.

A kerülőútvonalra meghirdetett vonatok még Újszász-Szolnok felé közlekednek. Az InterCity vonatok folyamatosan térnek vissza az eredeti Cegléd-Szolnok útvonalra. 

  • 18 óráig egyelőre még közlekednek a pótlóbuszok is Üllő és Monor között. 
  • 18 óráig Budapest és Monor között a Volánbusz elfogadja a vasúti menetjegyeket és bérleteket a menetrend szerinti buszokon.
  • 18 óráig a nyíregyházi és záhonyi, illetve a kör IC vonatok pót- és helyjegy nélkül vehetők igénybe.

Frissítés (17:17): A torlódások csökkentése érdekében:

  • A Nyugati pályaudvarról Nyíregyházára 16:28-kor induló (6198-as számú) sebesvonat nem közlekedik.
  • A Nyugati pályaudvarról Nyíregyházára késve induló (6136-os számú) sebesvonat Cegléd állomásig minden állomáson és megállóhelyen megáll.
  • A Ceglédről a Nyugati pályaudvarra 15:48-kor induló (2823-as számú) Z50-es vonat késéssel már a teljes útvonalon közlekedik, Monortól minden állomáson és megállóhelyen megáll.
  • A Nyugati pályaudvar és Szeged közötti (736-os számú) Csongrád InterCity a tervek szerint már a Nyugati pályaudvartól közlekedik.
  • A Szegedről a Nyugati pályaudvarra 14:45-kor elindult (703-as számú) Csongrád InterCity Ceglédig közlekedik, onnan indul vissza Szegedre (726-os számú) Kiskun IC vonatként.