Lázár János szerint jövőre egy új világ jön az állami beruházásokról szóló új törvénnyel

„Készül egy új, állami beruházások rendjéről szóló törvény is, amely a terveink szerint január 1-jétől teljesen új világot teremt Magyarországon az állami, önkormányzati beruházások tekintetében” – ezt Lázár János építési és beruházási miniszter mondta a hódmezővásárhelyi Rádió 7 reggeli adásában.

A rövid interjúrészlet szerint, melyet a miniszter a hivatalos Facebook-oldalán osztott meg, elhangzott az is, hogy „tiszta vizet öntünk a pohárba”. A részletekről csupán annyi hangzott el, hogy új pályáztatási, tervezési és elszámolási rendszerben új pénzügyi-gazdasági viszonyokat fognak teremteni.

„Sokkal átláthatóbb, sokkal egyszerűbb, az állam érdekeit sokkal jobban védő rendszer fog születni” – mondta a makói–hódmezővásárhelyi térség országgyűlési képviselője. Arról is beszélt, hogy a precízebb, pontosabb tervezést, a hatékonyságnövelést és a közérdek jobb védelmét szeretné elérni. „Jobban meg kell tervezni, hogy hol építünk iskolát, mekkora iskolát építünk, mekkora uszodát építünk” – magyarázta.

A hvg.hu megjegyzi, hogy az új rendszer kialakítását már a miniszteri meghallgatásán is megígérte Lázár, aki az átláthatóságot hiányolta az eddigiből. Akkor azt mondta, olyan beruházási kerettörvény kell, amely felvázolja, hogyan lehet egy beruházást megvalósítani a gondolattól az átadásig.