Szegeden 41 fok körül tetőzhet a hőség szombaton, a napi melegrekord meg fog dőlni

A szombati napi melegrekord biztosan meg fog dőlni az időkép.hu szerint, ugyanis az Alföld déli részén a 41 fokot is elérheti a hőmérséklet.

Szombaton a közeledő hidegfront előoldalán helyenként megélénkülhet a délnyugatias szél, ami tovább fokozza a hőséget. Az Alföld déli részén több helyen emelkedhet 40 fokig a hőmérséklet, néhol a 41 fokot is elérhetjük és az sem kizárt, hogy

egyes helyeken kényelmetlenül közel kerülünk a Magyarországon eddig mért legmagasabb hőmérséklethez, a 41,9 fokhoz,

amire az elmúlt 15 évben talán nem is nagyon volt példa. A 2015-ben mért 39 fokos napi melegrekord megdőlése azonban borítékolható. Szegeden az időkép.hu előrejelzése szerint elérhetjük a 41 fokot napközben.

Délután aztán megerősödő északnyugati széllel érkezik meg a Dunántúlra hidegfront, ami jelentősebb lehűlést várhatóan csak a Kisalföldre és az északi tájakra hozhat. Leginkább a Dunántúlon, de helyenként a Dunától keletre is kialakulhatnak záporok, zivatarok. 

Vasárnap napközben már csak néhol keleten és az Alpokalján alakulhat ki kisebb csapadék. Sok napsütésre, többfelé élénk, helyenként erős északnyugati szélre készülhetünk. A délutáni maximumok 3036 fok között alakulhatnak, északnyugaton mérhetjük az alacsonyabb, délkeleten a magasabb értékeket. Szegeden 35 fok körül tetőzhet a hőmérséklet.

Az időkép.hu WRF-modelljének hőmérsékleti előrejelzése szombatra az alábbiak szerint néz ki: