Kihirdették csütörtök este a felvételi ponthatárokat a felsőoktatási intézmények

Nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat csütörtök este. Ezzel eldőlt, hogy a több mint 99 ezer jelentkező közül az általános eljárásban hányan kerülnek be egyetemre, főiskolára.

A diákok 20 órától, a bevált gyakorlat szerint, SMS-ben közvetlen értesítést kaptak, ezzel párhuzamosan a felvi.hu oldalon is tájékozódhatnak a ponthatárokról. Emellett az Eduline is kigyűjtötte őket: minden szak ponthatára ezen az oldalon egyetlen kattintással megnézhető. Csak rá kell kattintani a kiválasztott egyetemre vagy főiskolára, valamint az adott karra.

Idén a Kulturális és Innovációs Minisztérium, az Oktatási Hivatal és a HÖOK Közhasznú Nonprofit Kft. a fővárosban a Városligetben szervezte meg a Pont ott partit, ahol a felvételizők a ponthatárok mellett a felsőoktatási lehetőségeket bemutató programokon is részt vehetnek.

A ponthatárok kihirdetését a felvételizők idén sem csak a budapesti helyszínen kísérhetik figyelemmel, több vidéki városban Debrecenben, Egerben, Győrben, Miskolcon, Pécsen, Salgótarjánban és Szegeden is tartanak ponthatárváró rendezvényt.