X-akták: A fekete párduc visszatérését gyanítják, egy mezőn hagyott, halva született borjútetemet megrágta valami

Úgy tűnik, hogy visszatért a titokzatos fekete párduc: egy Pest megyei településen, Törtelen vélték felfedezni a nyomait. A település közösségi oldalára ki is írták a figyelmeztetést, amely akár egy X-akták epizód felvezetője is lehetne.

Szombaton 22 óra körül Polgármester úr értesített bennünket,hogy lakossági bejelentés érkezett,hogy a Kákás dűlő közelében párducot láttak. A mezőn hagyott halva született borjútetemet rágta meg valami. Hajnalig jártuk a környéket, éjjellátóval kerestük a párducot. Kereste a rendőrség, a mezőőrség, és a vadásztársaság is” – szól a poszt.

A ceglédi Állatmenhely Nyílt Alapítvány arról értesítette a lakosságot a közösségi oldalán, hogy szemtanúk szerint a környéken is felbukkant a titokzatos „fekete párduc” – írja a Ceglédi Panoráma helyi hírportál.

„A ceglédi állatmenhelyet – amely a gyepmesteri feladatokat is ellátja – azzal kereste meg Godó Tibor törteli polgármester, hogy segítsünk befogni az állatot, de a menhely ezt nem tudta vállalni. Mi abban tudtunk segíteni, hogy közzétesszük az információt. Nem tudjuk ellenőrizni, hogy a szemtanúk mit láttak, de ha igaz, akkor elég veszélyes lehet állatra és emberre is, sokan mégis gúnyt űznek az egészből, pedig az óvatosság sosem árt. Ma már Ceglédről is felhívtak, hogy a Kapás dűlő környékén is látták a „párducot” – mondta el a lapnak Soltész Lászlóné, a menhely vezetője.

A felhívás így szól: „A fekete párduc már Törtelen jár, nemsokára Ceglédre érhet! Ha valaki látja értesítse a rendőrséget, vadászokat! Örülök, hogy egyesek ilyen jól elszórakoznak rajta! Nem tudni, hogy merre indul Törtelről, lehet, hogy nem Cegléd felé veszi az irányt! A törteli polgármester hívott, hogy be tudjuk-e fogni, megevett egy fél borjút! Ha ő viccelt, akkor viccesre sikeredett a posztunk is! Némelyik ember véleményére inkább nem reagálok!” – írták a posztban.

Mint ismeretes, az állat még tavaly december 11-én tűnhetett fel Kiskunhalasnál, de azóta sem sikerült sem befogni, sem bizonyítani, hogy valóban nagytestű macskáról van szó. Legutóbb valahol Szolnok és Újszász között vélték látni, amely nincs túlzottan messze a mostani helszíntől. A felvétel rossz minőségű és messziről készült, így nemigen lehet kivenni, hogy valóban a párducról van-e rajta.

A Jász-Nagykun Szolnok megyei Rendőr-főkapitányság a Telex megkeresésére már azt válaszolta, hogy a nyomok nem utalnak nagytestű ragadozóra. Ezután még volt észlelés Tiszatenyőn is, de ott egy fekete macskát néztek párducnak, mint ahogy Szolnokon is.