Nagyon úgy tűnik, hogy megválasztottak Mezőtúr polgármesterévé

Vasárnap tizenegy magyar településen tartottak időközi választást, többek között a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Mezőtúron is, ahol Szűcs Dániel lett a polgármester. Köszönöm a bizalmat!

Megmondom őszintén, kicsit meglepve láttam ma a szerkesztőségi Messenger-beszélgetésben azt a screenshotot, amely szerint az országos Fidelitas emberei azért kopogtatnak, és járnak ajtóról ajtóra Mezőtúron, hogy én megnyerhessem a választást. Meglepő volt, de jó érzés, teszem hozzá. „A Fidelitas összetartó közössége támogatja a kampányt. Hajrá Szűcs Dániel, hajrá Mezőtúr!” – írták közösségi oldalukon, amit köszönök szépen.

De hogyan kerültünk ide, miként lettem egy tizenhatezer lelkes alföldi kisváros első embere? Úgy, hogy a korrupcióval gyanúsított fideszes Boldog István helyett a törökszentmiklósi központú választókerületben (Jász-Nagykun-Szolnok 4.) az április 3-i országgyűlési választáson Herczeg Zsolt akkori mezőtúri polgármester lett a befutó, azaz megüresedett a tiszántúli bársonyszék, amire ezek szerint én is bejelentkeztem a Fidesz színeiben.

Legnagyobb ellenfelem Fekécs Gábor, a helyi Tegyünk Együtt Közösségünkért Egyesület (TEKE) civil szervezet jelöltje volt, aki mögött állt a jobbikos Csányi Tamás is, aki Herczeg jobbikos kihívója volt áprilisban.

A mezőtúriak azonban bölcsek voltak, s nekem szavaztak bizalmat az elkövetkezendő esztendőkre.

A választáson 2538 szavazatot kaptam, ami a voksok közel 58%-a, míg Fekécs 37%-kal kell, hogy beérje. A függetlenként indult Nagy István 5%-ot kapott.

Köszönöm szépen minden mezőtúrinak, győztünk, és megyünk tovább, nem hátra, hanem előre, emelem ki, és hozzáteszem, nekem Mezőtúr az első!