Szikáncson volt a legmelegebb csütörtökön az országban, jövő héten ismét jöhet a hőség

Csütörtökön országos kánikula volt. A csúcsértékek az ilyenkor szokásosnál (~27 fok) jóval magasabban, országos átlagban 3435 fok körül alakultak, de Hódmezővásárhelyen 37,3 fokig melegedett fel a levegő közölte péntek reggel az Országos Meteorológiai Szolgálat a közösségi oldalukon. Így aztán a korábbi cikkünkben írtakkal ellentétben nem Szegeden volt a legmelegebb, de nem lőttünk sokkal mellé.

Éjszaka viszont fölénk húzódott észak felől egy hidegfront, amely a Dél-Alföld kivételével mára véget vetett a hőségnek. Bár délkeleten azért makacsul kitartott a meleg pénteken is, a hétvégén már nem lesz így. Az időkép.hu időjárási portál szerint szombaton a naposabb délelőttöt követően északnyugat felől megnövekszik a gomolyfelhőzet, egy újabb hidegfrontnak köszönhetően egyre többfelé feltámad az északnyugati szél.

Ekkor is csupán kevés helyen, leginkább délnyugaton fordulhat elő egy-egy zápor, esetleg zivatar. A csúcshőmérséklet 27 és 34 fok között alakul, továbbra is délen, délkeleten lesz melegebb, Szegedre 32 fokot jósolnak.

Átmeneti szünetet tart tehát a kánikula.

Vasárnap már sehol sem várható zápor, zivatar. Kissé szeles, de napos időre van kilátás. Hajnalban északon 10 fok alá csökkenhet a hőmérséklet, délutánra 25 és 31 fok közé emelkedik a hőmérséklet, ekkor városunkban 29 fok lehet. Friss idővel indul a jövő hét is, ám napról napra melegebb lesz, a hét közepére 35 fok körüli hőség jöhet.