Márki-Zay Péter: Ezek után azt hiszem kimondható, hogy aki a Fidesznek egy szavát is elhiszi, az hülye

Népünnepélynek indult az MKKP által bejelentett hídfoglalás, majd a közel ezer fősre hízott tömeg hirtelen áttörte a rendőrségi sorfalat, majd mindkét irányban lezárta az Erzsébet hidat – szól a hvg.hu tudósítása. A híd lezárását a rendőrség is megerősítette honlapján.

A 444.hu arról írt, hogy Márki-Zay Péter volt miniszterelnök-jelölt is megjelent az Erzsébet hídon, ahol beszélt a lap helyszíni tudósítóival is, akiknek azt mondta, hogy minden megvalósul, amit ő mondott a kampányban, és minden hazugság volt, amivel a Fidesz kampányolt.

„Ezek után azt hiszem kimondható, hogy mindenki, aki a Fidesznek egy szavát is elhiszi, az hülye”

– közölte. Kétségeiről is beszélt, miszerint az ellenzék képes lesz-e becsatornázni ezt a feszültséget. Közölte azt is, hogy a DK és a Jobbik semmilyen formában nem vett részt a kampányban, és a legalapvetőbb kampányüzeneteket se voltak hajlandók megosztani a Facebookon. A 444.hu újságírói megkérdezték, hogy ezek szerint ők voltak-e a kampány árulói, Márki-Zay egy igennek tűnő néma bólintással felelt.

Végül a színpadra is felállt Vásárhely polgármestere, ahol saját szombati demonstrációját promózta. Ez furcsa helyzetet teremtett a lap tudósítója szerint, mert emlékezetes, hogy a Kutyapárt és közte konfliktus volt az áprilisi választások kampányában, mivel Márki-Zay akkori mondása szerint a Kutyapárt szavazói a Fidesz győzelmét segítették.

Frissítés: Időközben a 444.hu cikkét frissítették, mivel a poszt megjelenése után Márki-Zay Péter kérte, hogy pontosítsák az idézeteket, így mi is javítottuk. Eszerint nem azt mondta a vásárhelyi polgármester, hogy „Ezek után azt hiszem kimondható, hogy mindenki, aki a Fideszre szavazott, az idióta”, hanem azt, hogy „Ezek után azt hiszem, kimondható, hogy mindenki, aki a Fideszre szavazott, az idióta a Fidesznek egy szavát is elhiszi, az hülye”.