Hatalmas erdőtűz ütött ki Izsák felé, tizenhét település száztizennégy tűzoltója küzd a lángokkal

Tizenhét település száztizennégy tűzoltója oltja azt a tüzet, amely Izsák és Soltszentimre között keletkezett – írta a katasztrófavédelem még szerda este.

Egy erdős terület gyulladt ki, és mintegy ötven hektáron ég részben az aljnövényzet, részben a fák koronája. A kiskunhalasi, a solti, a kiskunmajsai, a kisteleki, a kiskőrösi, a paksi, a kalocsai, a kiskunfélegyházi, a bajai, a kecskeméti és a dabasi hivatásos tűzoltók, a szabadszállási önkormányzati, valamint az akasztói, a ballószögi, az orgoványi, a hetényegyházi, a tiszakécskei és a kiskunhalasi önkéntes tűzoltók dolgoznak a helyszínen.

A munkálatokat a Bács-Kiskun megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja. Az érintett területen hat lakott tanya van. Ezekben nem tett kárt a tűz, de az épületekből összesen négy embert kimenekítettek a tűzoltók. A lángok megfékezését négy traktor is segíti. Még csütörtök reggel is azt írták, hogy nagy erőkkel oltják a tűzoltók a tüzet, ráadásul egy turisztikai célokat is szolgáló lovas majorban, ahonnan az állatokat már korábban kimentették, kigyulladt több épület és egy ponyvafedésű karám.

Fotó: Donka Ferenc / MTI