Egy ember a lovas major egyik épületében égett a soltszentimrei tűzben

Halálos áldozata is van annak a szerda este keletkezett tűznek, amely több mint ötven hektáron pusztított az Izsák és Soltszentimre közötti erdős területen tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság csütörtökön az MTI-t.

Mint azt reggel megírtuk, egészen csütörtökre átnyúlóan hatalmas erdőtűz volt az Izsák és Soltszentimre közötti erdős részen. A tűz elért egy lovas majort is, azonban az akkori hírek szerint mindenkit, még a lovakat is kimentettké. Azonban a major egyik leégett tanyájának romjai között, az épület leszakadt födémje alatt a tűzoltók találtak egy áldozatot.

Az erdőtüzet sikerült megfékezni, de a száraz időjárás miatt húsz tűzoltóautó estig a helyszínen marad, és a tűzoltók figyelik az esetenként visszagyulladó aljnövényzetet közölte a Bács-Kiskun megyei katasztrófavédelem csütörtök reggel. Az OKF szerda éjszaka azt írta a honlapján, hogy tizenhét település száztizennégy tűzoltója oltja a tüzet, amely az aljnövényzetet és részben a fák koronáját érintette.

Az érintett területen hat lakott tanya van, az épületekből négy embert kimenekítettek. A lángok megfékezését négy traktor is segítette. A turisztikai célokat is szolgáló lovasmajorban ahonnan az állatokat már korábban kimentették kigyulladt több épület és egy ponyvafedésű karám. Az égő lovardából a mentést Molnár Ottó izsáki körzeti megbízott kezdte meg közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-kapitányság , a zászlóst végül füstmérgezés gyanújával kórházba vitték. A tűz terjedésének megakadályozásában, a behatárolásban a rendőrség helikoptere segédkezett írták.

Az összefogás és minden igyekezet ellenére a lovardának körülbelül a fele, valamint több hektárnyi erdő és néhány tanya leégett. A kár több száz millió forintra becsülhető tudatta a rendőrség.