Utasítást adott a haderő készenlétének fokozására a honvédelmi miniszter

Utasítást adott a haderő készenlétének fokozására a honvédelmi miniszter szerdán – számolt be róla az MTI.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf Facebook-oldalán kiemelte: korábban soha nem tapasztalt biztonsági kihívások érnek most bennünket, mint például a szűnni nem akaró háború Magyarország közvetlen szomszédságában vagy az ország déli határait ostromló erőszakos illegális migránsok. Ezekre Európa-szerte mindenki reagál. Az Egyesült Királyság a haderő mobilizációját jelentette be, Szlovákia rendkívüli állapotot rendelt el, Lengyelország fokozza a készenlétet sorolta Szalay-Bobrovniczky Kristóf, hozzáfűzve: nekünk is fel kell vérteznünk magunkat.

Közölte: békénk megvédése érdekében arra utasította Ruszin-Szendi Romuluszt, a Magyar Honvédség parancsnokát, hogy készüljenek fel a haderő készenlétének fokozására. Ez azt jelenti, hogy a katonák a következő hetekben, hónapokban többet, intenzívebben, nagyobb kötelékekben fognak gyakorlatozni az ország több pontján. Felgyorsul a kiképzés, több tartalékost hívnak be mondta a miniszter.

Mindezt családjaink, otthonaink védelme érdekében tesszük. Magyarország védelme a Magyar Honvédség feladata közölte. Egy korszerű, a kihívásokra azonnal és hatékonyan reagáló honvédség biztosítja, hogy nyugodtak legyenek a nappalaink, békések az éjszakáink fogalmazott Szalay-Bobrovniczky Kristóf, kiemelve: nekünk Magyarország biztonsága az első!.