Orbán Viktor és Lázár János távol maradt, míg Mihálffy Béla megszavazta a kata törvénymódosítását

Felkerült a parlament.hu-ra a kisadózó vállalkozók tételes adójáról (kata) szóló törvénymódosításnak a szavazási eredménye, melyet az Index szemlézett. A kormánypártok támogatták a javaslatot, míg az ellenzéki pártok egységesen nemmel szavaztak, azonban voltak érdekességek.

A parlament végül kedden 120 igen, 57 nem és 1 tartózkodás mellett megszavazta a kata módosításáról szóló törvényjavaslatot, amely ellen tüntetést is szerveztek Budapesten, illetve Debrecenben és Szegeden is.

Az Index cikkében azt írja, hogy a szavazástól távol maradó kormánypártiak (fideszesek) között van: Gulyás Gergely, Gyopáros Alpár, Hoppál Péter, Lázár János, Nagy István, Navracsics Tibor, Orbán Balázs, Orbán Viktor, Rogán Antal, Szijjártó Péter, Szűcs Lajos, V. Németh Zsolt, Varga Judit, Varga Mihály és Zsigmond Barna Pál.

A KDNP teljes, 18 fős frakciója megszavazta a törvénymódosítást, tehát Mihálffy Béla is. Nem szavazta meg viszont a javaslatot értelemszerűen az egyes körzet MSZP-s képviselője, Szabó Sándor.

Ellenzékből sem volt mindenki jelen a parlamenti szavazáson: Gyurcsány Ferenc (DK), Fekete-Győr András (Momentum), Gurmai Zita (MSZP), Harangozó Tamás (MSZP), Jámbor András (Párbeszéd) és Hadházy Ákos (független) nem szavazott a parlament.hu adatai szerint.

Ritter Imre nemzetiségi képviselő, aki többnyire a kormánypártokkal együtt szokott szavazni, tartózkodott a szavazáson.