Milyen porszívókat érdemes otthonra beszerezni? (X)

Porszívókat nem minden nap vásárol az ember, ezért érdemes jól végiggondolnunk, hogy milyen típusok mellett tesszük le a voksunkat. A különböző feladatokra más és más típusokat érdemes beszerezni. Nézzük is melyekről van szó, és mikor, milyet érdemes használni.

Milyen porszívók közül választhatunk?

Érdemes megnézni az Alpha-Dent-Higiénia Kft. porszívóit, mert pár modell alapján láthatjuk is azonnal, hogy milyen típusok közül érdemes választanunk.

Van a hagyományos száraz használatra alkalmas, illetve ott van a száraz-nedves típus is, mely még fújó funkcióval is rendelkezik. És persze a ma már kihagyhatatlan intelligens robotporszívóról se feledkezzünk meg.

Ha ezt a hármat beszerezzük (vagy legalább kettőt közülük), akkor jó ideig nem kell majd új porszívó után nézzünk. De nézzük is meg kicsit közelebbről.

A száraz porszívó

Ha csak száraz felületeken szeretnénk használni, akkor tökéletes választás egy megbízható, nagy teljesítményű, könnyen mozgatható száraz porszívó. Különböző szűrőkkel vannak ellátva, és cserélhetőek a fejegységek, így van hozzájuk résszívó és kárpitfej is. Ezek a hagyományos, otthoni használatra tökéletesen megfelelnek. Sőt, autónk kitakarításához is kiváló választás lesz egy ilyen száraz porszívó.

A száraz-nedves típus

Ez az előzőhöz képest általában nagyobb teljesítményt ígér. Erre szüksége is lesz, ugyanis nem csak száraz szívásra, de nedvesre is alkalmas. Jellemzően HEPA szűrővel van szerelve, melyhez külön tisztító funkció is jár.

A Roly márkájú például fúvó funkciót is kapott a tisztításhoz. Azonban ezzel egyúttal lehetővé tette a gyártó azt, hogy egyfajta lombfújóként is működjön, többfunkcióssá téve így a porszívónkat.

Intelligens robotporszívó

Ha azt szeretnénk, hogy akkor is menjen a takarítás, amikor mi éppen dolgozunk, akkor bízzuk ezt a munkát egy intelligens robotporszívóra. Kiváló választás ez bármely háztartás számára. Amíg mi intézzük a dolgunkat, addig automatikusan megy a takarítás az otthonunkban. Akár nedves takarítást is végeztethetünk. És még attól sem kell tartanunk, hogy az emeletről leesne a lépcsőn a készülék, köszönhetően a számos érzékelőjének.

Előre be tudjuk programozni, és mobiltelefonról tudjuk is irányítani az eszközt, mely akkor is végzi a dolgát, ha mi nem érünk rá vele foglalkozni.

Sokkal tisztább lesz minden, mivel akkor is el lesz végezve ez a feladat, ha nekünk valami miatt nincs már rá időnk vagy erőnk.

Ráadásul nemcsak addig megy a gép, amíg le nem merül, hanem munka közben is ha úgy érzékeli, hogy vészesen fogy az akkumulátorkapacitás, akkor megkeresi magától a töltőállomást, és rácsatlakozik, tölti magát, majd halad tovább.

Ha kombináljuk mindezeket, akkor lesz egy mindennapos automata robotporszívónk, ami végzi a dolgát, bármi is történjen. Majd hétvégente pedig nekiugorhatunk mi a lakásnak egy nagyobb takarítás erejéig, a nagy szívóerővel rendelkező porszívónkkal. Használjuk hatékonyan ezeket az eszközöket!