A rönkhasító gépek legfontosabb előnyei (X)

A rönkhasító gépek gyorsan feldolgozzák a tűzifát, ezzel időt és pénzt takarítanak meg. Lehetővé teszik továbbá a hasonló méretű rönkök vágását is, így sokkal hatékonyabban állíthatóak össze a farakások. Lássuk, milyen további előnyökkel szolgálnak!

A rönkhasító gépek típusai

A hasítógép vásárlása előtt figyelembe kell venni néhány nagyon fontos tényezőt. A rönkhasítók elektromos, hidraulikus benzines és hidraulikus 3 pontos felfüggesztéses kivitelben kaphatók.

Az elektromos rönkhasítók általában olcsóbbak, mint a hidraulikus modellek, de teljesítményük általában fele akkora, mint egy hidraulikus gépé. Az elektromos rönkhasítók a korlátozott teljesítmény miatt nem alkalmasak kemény vagy „zöld” fához. Ha kemény fa hasítására vágyunk, a hidraulikus hasítógép jobb megoldás. Ellenkező esetben egy elektromos rönkhasítóval is fantasztikus eredményeket érhetünk el, időt és költséget spórolva.

Fedezd fel az Elefántszerszám.hu Webáruházban kapható rönkhasító gépeket, és válaszd a maximális minőséget! Ha benzinosztókat keresel, mindig nézd meg a lóerőt és a űrtartalmat, mivel ezek határozzák meg a gép teljesítményét! Ezzel szemben a 3 pontos függesztőkarosztók teljesítményét nemcsak a névleges lóerő és űrtartalom határozza meg, hanem a traktor hidraulikája is.

Szempontok a választáshoz

A rönkhasító gép vásárlása előtt érdemes néhány kérdést feltenni magunknak. Egy közeli fészerben szeretnénk fát hasítani? Netán távolabbi területen? Rendelkezésünkre áll hidraulikus traktor?

Ezek a tényezők határozzák meg a megvásárolt hasítógép típusát. Ha van hidraulikával felszerelt traktorunk, akkor fontolóra vehetjük a 3 pontos függesztőmű modellt. Ha könnyű munkálatokat végzünk az otthonunk közelében, egy elektromos elosztó megfelelő lehet – de ne feledjük, hogy szükség lesz egy konnektorra!

Ha olyan gépbe szeretnénk beruházni, amely a legjobb hasítókapacitással és fához való hozzáféréssel rendelkezik, akkor egy benzines vagy egy 3 pontos felfüggesztésű hasítógép lehet a legjobb megoldás.

Függőleges és vízszintes hasítás

Számos hidraulikus rönkhasító kínál vízszintes és függőleges működést. Ez különösen nagy rönkök esetén hasznos, mivel a hasító függőleges helyzetben megkímélheti a hátunkat attól, hogy a nehéz rönköt a hasítóra emeljük, így lehetőség nyílik a rönköt egyszerűen a helyére tolni.

Ha fontos szempont az ergonómia, mindenképpen érdemes ilyen típusú gépet beszerezni, amellyel megkímélhetjük egészségünket, emellett gyorsabban haladhatunk a rönkök hasításával is az emelés könnyűsége miatt. Ha azonban kisebb rönkök hasítását tervezzük, az elektromos típus ugyanolyan jól ellátja a dolgát, és megkíméli hátunkat is.

Látogass el az Elefántszerszám.hu Webáruház honlapjára, és böngészd végig a nagyszerű kézi, elektromos és akkumulátoros szerszámok kínálatát! Jó munkát!