A felhajtható ülőke mint innovatív fürdőszobai kiegészítő (X)

Az emberi elme határtalan találékonyságának köszönhetően a kutatók és tervező mérnökök újra és újra felfedeznek, létrehoznak olyat tárgyakat, amelyek nagyon hasznos szükségleteit látják el az embereknek, és hiánypótló holmik egy lakberendezésben.

Bútor számtalan típus létezik, és annak függvényében, hogy melyik helyiségbe szánjuk, más és más lesz a funkciója is. Így vagyunk ezzel a felhajtható ülőkével is, amely nem kizárólag fürdőszobába szerelhető fel. Már nagyon sok változatban létezik, amely megtekinthető a Gemini-Duo webáruház zuhanykabin ülőke kategóriájában. Nézzük az elsődleges, fürdőszobai funkcióját!

A zuhanykabin ülőkéje

A felhajtható ülőkét elsődlegesen fürdőszobába tervezték és azzal a céllal hozták létre a kutatók, hogy megkönnyítsék vele bizonyos korosztályok, illetve társadalmi csoportok alapvető fiziológiai szükségleteinek ellátását. Ezekbe a csoportokba az idősek, mozgásukban valamilyen szempont miatt korlátozottak vagy fogyatékkal élők tartoznak, de jól jön egy ilyen érdekes bútordarab a gyerekeknek is.

Alapvetően a zuhanykabinba lett tervezve a beszerelése, ugyanis a mozgáskorlátozott vagy idősebb egyének kádba már nem igazán tudnak belépni, hogy tisztálkodjanak. Ezért számukra a zuhanyfülke az ideális megoldás, viszont sokan nem tudnak állni, ezért egy felhajtható kisszék nagyon jó szolgálatot tehet és sok boldogságot hozhat az ilyen emberek életébe, akiknek eddig egy kínszenvedés volt a mosakodás.

Fürdőszobában más funkcióval

Elképzelhető, hogyha van kád és tudja az illető használni, akkor is jól jön egy kisszék a fürdőben. Jó néhány eset lehet, amikor szükség lehet rá, pl. körömvágásnál vagy testápolásnál. Mindazon tevékenységek esetében, amelyeket még szeretnék fürdőszobai keretek között megvalósítani.

De olyan esetekre is jó, ha a gyerkőc fürdik, és anyának éppen nincs egy fellépő vagy más kisszék a keze ügyében, hogy leüljön. Ilyenkor csak egyszerűen lehajtja az ülőkét, és mehet is a játék, a beszélgetés, a nevetgélés.

A felhajtható ülőke legnagyobb előnye, ahogy a neve is mutatja, hogy gyakorlatilag nem foglal el helyet, mert egy mozdulattal belesimítható a falba.

Előszobai vagy konyhai használat

A Gemini-Duo vásárlói visszajelzései alapján nagyon hasznos bútordarab lett ez a székecske az előszobában felszerelve. Ott a legfontosabb funkciója az, hogy segítse a cipőfelvételi procedúrát. Sokan nem szeretik állva fel- vagy levenni a lábbeliket, ezért jól jön ismételten egy ülőke, amely csak erre a néhány percre foglal el helyet, utána szinte láthatatlanná válik.

Használata elképzelhető akár egy kisebb konyhában is, ahol nincs lehetőség több szék elöl hagyására a konyhaasztal körül. Amikor szükség van erre a pótszékre, akkor egyszerűen csak lehajtja a használója. Gyerekek kedvencévé is válhat, ha kijönnek a konyhába nézni anyát, mivel sokkal mókásabb egy ilyen székre ülni, mint a megszokott konyhaira. Próbáljátok ki ti is a kényelmes, egyszerűen felszerelhető, kis helyet elfoglaló, legújabb kreatív bútordarabot!