Szegedre is ellátogatnak egy délutánra: Zaporozsecek jubileumi találkozója lesz Kiskunfélegyházán

A „Zapi” rajongók minden évben máshol szervezik meg az összejövetelt. Idén a klub egyik alapítója, Szász Attila egy délutánra, Szegedre is elhozza az autós társaságot, így az ide látogató érdeklődők is megcsodálhatják a régiségeket – közölte a klub a Szegederrel.

Július 21–23-ig Kiskunfélegyházán tartja éves találkozóját a Magyarország Zaporozsec klub. Az eseményre ez idáig 20 autó regisztrált 52 fővel, köztük 6 autó Németországból. Az idei találkozó már a tizedik lesz, amely négy napig tart. A klub rendezvénye nem csak egy egyszerű autós találkozó, hanem inkább egy családi esemény. A tagok között van vízóra leolvasó és orvos is, de amikor a „Zapi” előkerül, mindenki ugyanúgy „csak” egy autórajongó lesz – mondták.

Július 22-én, pénteken Kiskunfélegyházán mutatkoznak be az automobilok, ahol a “Zapi szépségversenyen” mérik össze sármjukat. Július 23-án, szombaton délután érkeznek meg a dél-alföldi megyeszékhelyre, és a tervek szerint a Széchenyi téren parkolnak le 14 órától a Zaporozsec csodák, melynek szervezése még folyamatban van.

Az ország egyetlen forgalomban lévő, veterán minősítésű ZAZ 965 Zaporozsece is aktív tagja a társaságnak. Ez a példány magánimportként került a jelenlegi tulajdonosához, akinél egy alapos restaurálást kapott, és az autó OldTimer minősítést kapott. A klub célja, hogy megmutassák a világnak, hogy egy ilyen kis autót is, mint a Zaporozsec, lehet szeretni – írták.

Reméljük, szóltak a szervezőknek, hogy Szegeden van egy állandó Zaporozsec-kiállítás Zápor József Kávézójában, így mindenképp ajánlott helyszín egy rövid találkára.