Akár 38 fokos is lehet a kedd Szegeden, de aztán délután jön a lehűlés

Szerdára mindenhol véget ér a kánikula, északnyugat felől hőségzáró hidegfront érkezik írja az Időkép. A front ma délután közelíti meg nyugati, északnyugati határainkat, így arrafelé már előfordulhat zápor, zivatar, és feltámad az északnyugatira forduló szél.

Nagy lesz a hőmérsékleti kontraszt: északnyugaton helyenként a 25 fokot sem érjük el, ezzel szemben az ország keleti, délkeleti részén még 3738 fokos forróságban lesz részünk. A lenti modellfuttatásról készült videón jól látszik, hogy pont Szeged környéke leginkább az érintett ebben:

Szerdán országszerte felfrissül a levegő, a csúcshőmérséklet 24 és 31 fok között alakul, Szegeden 29 fokos várható maximumhőmérséklettel. Ezúttal a tartósabban felhős északkeleti tájakon lesz hűvösebb. Az ország keleti felén kezdetben többfelé várható eső, zápor, zivatar, majd délutántól megszűnik a csapadék, itt is a egyre többfelé kisüt a nap.

A hét második felében nem tér vissza a kánikula, gyakran szeles, mérsékelten meleg időre van kilátás sok napsütéssel, kisebb záporokkal.