Az Aldi fizetéseket emel: áruházvezetőként akár bruttó 1,157 milliót is kereshetünk

Rendkívüli, évközi béremelésről döntött az Aldi Magyarország; a januári, egységesen 8 százalékos béremelés után július 1-jétől pozíciótól függően további 8–19 százalékkal emeli munkatársai fizetését – tájékoztatta a vállalat csütörtökön az MTI-t.

A közlemény szerint az Aldi minden év január 1-jével emeli a béreket annak érdekében, hogy munkatársai fizetése megőrizze reálértékét. A társaság továbbra is szeretné megőrizni bérei versenyképességét, ezért döntött az utóbbi hónapokban tapasztalható jelentős áremelkedések, a hirtelen megugró infláció miatt az évközi béremelésről hangsúlyozták.

A jelenlegi emelés a vállalat szinte minden munkavállalójára vonatkozik:

  • Az újonnan belépő áruházi dolgozók kezdőbére 8 órás munkaviszony mellett havi bruttó 391 600 forintra, a budapesti üzletekben bruttó 407 300 forintra emelkedik. Az ebben a pozícióban elérhető legmagasabb bér bruttó 542 400 forint lesz.
  • A biatorbágyi központi raktár logisztikai dolgozóinak kezdő fizetése havi bruttó 433 700 forintra, a 6. évtől bruttó 503 300 forintra nő, az itt elérhető legmagasabb fizetés bruttó 522 400 forint.
  • Az üzletvezetők bére július 1-jétől bruttó 749 500 forinttól indul, míg a 10 éve az Aldi-nál dolgozó áruházvezetőké a 11. évtől akár bruttó 1 157 000 forint is lehet.
  • Az irodai dolgozók bére egységesen 8 százalékkal nő.

A közlemény idézi Bernhard Haidert, az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. országos ügyvezető igazgatóját, aki kifejtette: az ország 20. legnagyobb munkáltatójaként vállalják a béremelés költségeit, még akkor is, ha ezzel tovább csökken szolid nyereségességük.

Az Aldi Magyarország 2008-ban nyitotta meg hálózatának első áruházát Magyarországon, jelenleg 155 üzlettel van jelen a magyar kiskereskedelemben, és több mint 4800 embert foglalkoztat. Szegeden legújabb üzletük a belvárosi Dugonics térnél nyílik majd július 7-én, erről alább írtunk:

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

Már fix, hogy Aldi lesz a szegedi Dugonics téren

Hónapok óta megy a találgatás, hogy mi fog nyílna az egykori Domus helyén sokáig működő egykori Tesco helyén. Felkerültek a táblák, így mostmár tudjuk, Aldi lesz.