Szerdától kezd igazán bele a nyár, 38 fok lehet Szegeden és környékén

Az Időkép szerint szerdán sok lesz a napsütés, délután a Dunántúl nyugati felén növekedhet meg a felhőzet, és itt kevés zápor, zivatar is kialakulhat. Élénk, a Dunántúlon többfelé erős lesz a délkeleti szél. A csúcshőmérséklet 34 és 39 fok között alakul, Szegedre „csak” 38 fokot mondanak.

Csütörtökön is perzselő napsütésre készülhetünk kevés zápor, zivatar a Dunántúlon fordulhat elő. Itt az északi, a Dunától keletre a déli-délkeleti szél lehet többfelé élénk. 1624 fokos minimumokat követően napközben 3439 fokot mérhetünk, Szegeden az utóbbihoz leszünk közelebb,

nem véletlenül adták ki a vörös figyelmeztetést Csongrád-Csanád megyére a hőség miatt csütörtökre.

A péntek is forrónak ígérkezik, az Alföldön néhol a 40 fokot is súrolhatjuk. Szegeden szintén, bár erre a napra is mindössze 38 fokos maximumot jósolnak. A délnyugati szél többfelé feltámad, csak kevés zápor, zivatar fordulhat elő, a napsütésé lesz a főszerep.

Szombatra egy hidegfront hoz megerősödő északnyugati szelet, főként keletre záporokat, zivatarokat. Máshol a napsütés lesz túlsúlyban. 27 és 35 fok közé mérséklődik a forróság, 35 fok még a Tiszántúlon lehet, míg Szegedre vonatkozóan 32 fokot jósolnak. 

Vasárnap napos száraz idő várható 2833 fokos maximumokkal, keleten élénk északias széllel, míg városunkban a szombathoz hasonlóan 32 fokkal.