A csemegeuborkát és a vécépapírt is korlátozza a Lidl készlethiány miatt

A Telex egyik olvasója közölte a portállal, hogy négy csomag vécépapírt szeretett volna venni egy Lidl áruházban, de papírhiány miatt egy vásárló csak három papírterméket vehetett egyszerre. Egy másikuk arról számolt be, hogy az eddigi egy karton, vagyis 12 liter helyett legfeljebb 6 liter 2,8%-os UHT-tejet lehet venni egyszerre.

A Telex megkérdezte az áruházat erről, a Lidl azt válaszolta, hogy jellemzően az árstoppal érintett áruknál vezettek be mennyiségi korlátozást, mivel az áruellátás folyamatossága nem lenne biztosított, hiszen többszörös az érdeklődés ezen termékek iránt. Bár ilyen esetben jelentősen nagyobb mennyiségű termékmennyiséget rendelnek, van, hogy ez is kevésnek bizonyul.

„Ezenfelül az ellátási láncban adódó problémák miatt egyes papírtermékekre (pl.: WC-papír, papír zsebkendő), valamint néhány konzervre (pl. őszibarack, csemegeuborka) vezettünk be mennyiségi korlátozást annak érdekében, hogy vásárlóinkat folyamatosan ki tudjuk szolgálni” – fogalmaztak a Telex kérdésére.