Végzős év a gimiben? Erre van szükséged! (X)

Szalagavató, ballagás, érettségi… Hogy mi a közös bennük? Na jó, túl az izgatottságon persze! Az, hogy a kiöltözés elengedhetetlen! Van, akinek ez jó hír, másnak elrettentő erejű információ. Viszont egy biztos: a kényelmetlenség teljesen kikerülhető. Mert az elegancia simán társítható sportos lazasággal! Mutatjuk is, hogy hogyan!

Az elegancia könnyedebb annál, mint ahogy azt a legtöbben sejtik!

Még hogy az alkalmi viselet kellemetlen, meg kényelmetlen... Dehogy! Hatalmas gondot okozna, ha ez így lenne. Vajon akkor ki az, aki önként és dalolva bújna bele mondjuk a kedvenc szettjébe? Vélhetően senki! Tehát aki azt állítja, hogy az elegáns megjelenés áldozatokkal jár, az minden bizonnyal még nem találkozott ennek az ellenkezőjével, az igazsággal.

Az ingek hamisíthatatlan bizonyítékai mindennek. Csupán a méret kiválasztására célszerű odafigyelni. Akkor különösen fontos jól eltalálni a paramétereket, ha a kiszemelt modell vélhetően nem csupán a gimnázium utolsó évében tölti be a feladatát, hanem mondjuk a folytatásban is szerepet vállal.

A szín kiválasztása a másik lényeges momentum. A fiatalos hév, meg főleg a gimis lázadás talán megkövetelné az extrém árnyalatokat, de azért egyrészt érdemes összehangolni a többiekkel is a döntést, amennyiben az egységes kisugárzás a cél. Másrészt, ha a hosszú távú tervek befigyelnek, akkor azért jó azzal is kalkulálni, hogy egy citromsárga darab ugyan a bolond ballagáson lehet, hogy jól mutat, de az egyetemi ZH-n nem biztos.

Mi nem maradhat a gardróbon kívül?

Természetesen az öltöny! Nem egy osztályban szokás az összeöltözés egymással. Így a szín, fazon kérdése elképzelhető, hogy végül közös elhatározás nyomán kerül nyugvópontra. Mindenesetre, ha megvannak a feltételek, akkor is a mindenkori kényelem preferálása a cél. Mert amíg a ballagás egy-két órájában nem biztos, hogy gond, ha nem minden a leginkább komfortos érzetre, de az érettségi sokórás megpróbáltatásai közben ennek a szintje simán meghaladhatja azt, ami már elviselhetetlen! Szóval kényelemre fel!