Toroczkai László szerint Ukrajna nem érett meg az EU-s tagságra

A Mi Hazánk Mozgalom elutasítja Ukrajna európai uniós tagjelöltté válását, mert szerintük nem alkalmas erre a szomszédos állam.

Pénteki budapesti sajtótájékoztatóján Toroczkai László, a párt elnöke, országgyűlési frakcióvezetője megdöbbenésüknek adott hangot, mondván, Orbán Viktor mindennemű ellenvetés vagy feltétel például a kárpátaljai magyarok kollektív jogainak biztosításának igénye nélkül szavazta meg a tagjelölti státusz megadását, miközben teljesen egyértelmű, hogy Ukrajna nem érett meg erre.

Ezt mutatja szerinte a korrupciós ügyek sora, a maffiaállam vagy az, hogy velünk fizettetik majd meg a háború utáni újjáépítés költségeit, de az is, ahogyan Kijev az őshonos államalkotó nemzetiségeivel bánik. A Mi Hazánk politikusa arról beszélt, miután a napokban betiltották az orosz zenét és az orosz kultúrát Ukrajnában, elképzelhetjük, mi vár a kárpátaljai magyarokra.

Ehhez hasonlót csak a tálib rendszer esetében láttunk fogalmazott Toroczkai László, kifogásolva, hogy az unió és a tagállamok vezetése ennek ellenére alkalmasnak találta a tagjelölti státusra Ukrajnát.