A Mol-kutakon 50 literben limitálják az árstopos benzint, kannába csak piaci áron tölthetünk

A Mol benzinkútjain péntektől csak maximum 50 liter benzint lehet tankolni hatósági áron, kannába pedig csak piaci áron adnak üzemanyagot – derül ki a Telex cikkéből.

A lap a kőszegi Mol-kút Facebook-oldalán lévő tájékoztatásra hivatkozva írja ezt, amelynél az olvasható, hogy június 24-től „Kisnyomású kútoszlopainkon az engedélyezett maximális tankolási mennyiség napi 50 liter. Nagynyomású kútoszlopunkon a magyar rendszámú 3,5–7,5 t össztömegű, valamint a mezőgazdasági erőgépek továbbra is mennyiségi limit nélkül hatósági áron vásárolhatnak. ‼️‼️ Edényzetbe, kannába történő tankolás esetén a PIACI ár érvényes. ‼️‼️”

Amennyiben a vásárlók az autó üzemanyagtartálya mellett „külső edényzetbe is tankolnának, azt a benzintankba történő tankolástól elkülönítve, a benzintankba történő tankolás vételárának rendezését követően, önálló tranzakcióként szíveskedjenek megtenni”. Ha valaki egy tranzakción belül tankol a járműve üzemanyagtartályába, és kannába is enged magának benzint, annál ezentúl a tankolás teljes mennyisége tekintetében a töltőállomáson irányadó piaci árat alkalmazzák. A tankolási szabályok betartását biztonsági kamerákon keresztül ellenőrzik.

Ha – az eddig is érvényben lévő szabályok alapján – valaki nem tudja bemutatni járműve magyar forgalmi engedélyét, annak a piaci árat kell megfizetnie az üzemanyagért. A forgalmi engedély utólagos bemutatására nincs lehetőség, reklamációt nem fogadnak el.

Hasonló tájékoztatás olvasható a kisteleki Mol-kút oldalán is.

A Hódpress is azt írja, hogy a vásárhelyi MOL-kúton, a Tóalj utcában ma reggel elkezdték kiragasztani azokat a tájékoztató táblákat, mely szerint hatósági áras üzemanyagot maximum 50 literig lehet tankolni egy alkalommal az autóba. Jelenleg a piaci átlagárak az alábbiak szerint alakulnak:

  • 95-ös benzin: 778,9 Ft/liter
  • Gázolaj: 832,9 Ft/liter