Ötödik lett a szegedi Pádár Nikolettel úszó női magyar gyorsváltó a világbajnokságon

A női 4x200 méteres magyar gyorsváltó ötödik helyen végzett a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokságon. A szegedi Pádár Nikolett mellett Molnár Dóra, Késely Ajna és Kapás Boglárka összeállítású staféta 7:57.90 perces idővel zárt.

A délelőtti összeállításból kikerült Jakabos Zsuzsanna, akinek helyét a 200 méter pillangón az esti program első döntőjében hetedik helyen végző Kapás Boglárka vette át. A csere azonban nem hozta meg a várt eredményt, ugyanis a 7:57.90 perces idő elmaradt a délelőttitől, ahol egyébként különösképpen a 16 esztendős Pádár tette oda magát, aki a hatodikról a harmadik helyre hozta fel a csapatot úgy, hogy a teljes mezőnyt figyelembe véve a második leggyorsabban teljesítette a távot.

Fantasztikus érzés volt ennyi néző előtt újra úszni, azt gondolom sikerült mindent kiadnunk magunkból, kicsit más volt nekem most, hogy elsőnek kezdtem, de így, hogy negyediknek tudtam váltani, szerintem sikerült teljesítenem a feladatot. Nagyon boldogok vagyunk ezzel az ötödik hellyel nyilatkozta Pádár, majd Késely Ajna közbe vetette, hogy egyedüli európai csapatként nagy dolog az ötödik hely.

A számot az amerikaiak nyerték, akiknél Katie Ledecky pályafutása 18. vb-aranyát gyűjtötte be, amivel az örökrangsor második helyén utolérte honfitársát, Ryan Lochte-t.

Fotó: Illyés Tibor / MTI