Pénteken még lehet némi eső, de a hétvégén hamisítatlan nyár lesz

Pénteken még elszórtan kialakul zápor, egy-egy zivatar, de estére mindenhol megszűnik a csapadék és hétvégén egy csepp eső sem várható – írja az időkép.hu.

Az időjárási portál cikke szerint szombaton változóan, gyengén felhős lesz az ég felettünk, a kialakuló lapos gomolyokból zápor nem várható. A délkeleti, északi tájakon még helyenként élénk lehet az északias szél. A tegnap átvonult front tartós lehűlést nem eredményez.

  • Hamar visszamelegszik a levegő, helyenként már szombaton átlépjük a 30 fokot, bár Szegeden mindössze 29 fokos csúcshőmérsékletet jósolt az Időkép.
  • Vasárnap szinte mindenhol derült lesz az ég és erősödik a nappali felmelegedés. Kevés helyen marad 30 fok alatt a hőmérséklet, immár Szegedre nézve is 32 fokos maximumot mérhetünk.

Így igazi meleg, napos strandidő várható, a déli órákban 11 és 15 óra között az UV-sugárzás erős, illetve nagyon erős lesz. Az északi, északnyugati megyékben élénk, északnyugaton erős déli szél enyhítheti a kánikulát. A hajnalok még felfrissülést hoznak, általában 1018 fokig hűl le a levegő, érdemes a kora reggeli, késő esti órákban alaposan átszellőztetni a lakást.