Mire jó az SMTP szolgáltatás? (X)

Bár tény és való, hogy manapság már sokkal kisebb a hírlevelek megnyitási aránya, mint évekkel ezelőtt, még így is hatékony marketingeszköz. Egy jó szövegíró egy figyelemfelkeltő tárggyal még mindig rá tudja venni az embereket arra, hogy megnyissanak egy promóciós e-mailt is.

Ha te is szeretnél élni ezzel az eszközzel, és vállalkozásodat hírlevélen keresztül is szeretnéd promótálni, akkor érdemes előfizetned az AB Plusznál SMTP szolgáltatásra. Ha így teszel, akkor korlátlan számú e-maileket küldhetsz ki potenciális ügyfeleid számára.

Mit jelent egyáltalán az, hogy SMTP?

Amennyiben azok közé tartozol, akik megfontolt döntéseket szeretnek hozni, bizonyára felvetődött benned, hogy mit jelent egyáltalán az SMTP. Ez egy mozaikszó, az angol Simple Mail Transfer Protocol kifejezést takarja.

A gyakorlatban tehát olyan kommunikációs platformról beszélünk, amely e-mailek neten keresztül történő továbbítására lett életre hívva. Az SMTP egy olyan szöveges alapú protokoll, amely segítségével akár több címzetthez is eljuttathatsz elektronikus leveleket.

Az SMTP szolgáltatás előnyei

Ha csak néhány tucat ügyfeled van egyelőre, akkor be fogod érni a tárhelyszolgáltatáshoz járó SMTP szolgáltatással. Az AB Plusz esetében ennek segítségével óránként 200 e-mailt tudsz kiküldeni. Ha viszont mondjuk egy ezer fős listád van, akkor ötször kell kivárnod 60 percet, mire végre minden potenciális vevődhöz eljuthat az üzeneted.

Ez megoldható, de körülményes. Ha pedig több ezres listára szeretnél hírlevelet kiküldeni, akkor egyenesen bosszantó mindig kivárni az egy órát. Van ennél sokkal praktikusabb megoldás, méghozzá az SMTP szolgáltatás.

Így akár naponta is kiküldhetsz egy levelet a feliratkozóknak a legfrissebb akciókról vagy az újonnan megrendelhető termékekről. Nincs korlátozás annak kapcsán, hogy egyszerre hány ügyfelet tudsz megcímezni, és a tekintetben sem, hogy milyen gyakran teszed ezt. Azért túlzásba nem érdemes vinni a dolgot, de ha előfizetsz egy SMTP szolgáltatásra, akkor csak rajtad múlik, hogy milyen sűrűn bombázod hírlevéllel a feliratkozókat.

Bérelhetsz dedikált SMTP szervert is

Amennyiben dedikált SMTP szerver bérlése mellett döntesz, akkor kapni fogsz a csomaghoz egy dedikált IP címet. Az olyan megbízható szolgáltatók, mint amilyen az AB Plusz, gondoskodnak arról, hogy karban legyenek tartva az IP címek. Ez azért fontos, mert így nem kell attól tartanod, hogy felkerülsz egy spam listára és rajta is maradsz.

Választhatsz olyan SMTP csomagot is, ami több IP címet tartalmaz. Ez azért jó döntés, mert így random választ egy IP címet az e-mail küldő rendszer, így még kisebb eséllyel fog a leveled fennakadni bármilyen spam szűrőn.

Rugalmas módon akár távolról is kapcsolódhat a hírlevélküldő programod a szerverhez. Jó hír még, hogy nem kell egy vagyon, hogy előfizess egy SMTP szolgáltatásra.