Lakberendezés különféle szemszögekből (X)

Az ember lakásának, életterének berendezése mindig egy különleges feladat. Természetesen vannak olyan elemei a lakberendezésnek, amelyek megkerülhetetlenek, mert bizonyos szolgáltatások, kényelmi vagy praktikus szempontok óhatatlanul felmerülnek.

Ilyen sarokpontnak tekinthető, hogy egy lakótérnek vagy szobának jellemzően tartalmaznia kell ágyat, asztalt, széket és a tároláshoz szükséges szekrényt vagy komódot. Persze egy sok helyiségből álló teljes lakás berendezése ennél sokkal komplikáltabb és hosszadalmasabb, de lehet az embernek olyan életszakasza, amikor csak egy kis garzon vagy talán csak egy szoba berendezésére van szüksége.

Sokszor egy kisebb helyiség lakberendezése sem kis feladat

Legyen szó akár egy tágasabb lakótérről vagy csak egy stúdiólakásról, a Bonus Shop szerteágazó bútorkínálata biztosan rejt olyan tárgyakat, amelyekkel az egész lakás felöltöztethető.

A kezdeti életszakaszban, azaz a felnőttkor kezdetén egy albérlet vagy egy kollégiumi szoba berendezési tárgyakkal történő lakhatóvá tétele a feladat. Akármilyen kevés holmival is indul el a hallgató, egy ilyen beköltözéshez nagyjából biztos, hogy sok hely nem fog rendelkezésre állni, így rendkívül fontos átgondolt, tudatos berendezés kialakítása, a kis terek hatékony kihasználása.

A Bonus Shop kínálatában részletes kategóriákra bontva találhatók meg a legkülönbözőbb bútorok, így akár ha csak egy szoba berendezése is a cél, akkor is érdemes felkeresni a webáruházat.

Az internetes vásárlás áldásai

Online bútorvásárlás esetén hallatlan mennyiségű energiát és időt spórolhatunk meg magunknak, mert semmi sem lehet olyan hatékony és gyors, mint akár saját otthonunkból kiválasztani és megrendelni álmaink bútorjait.

Mindenekelőtt azonban az első lépésnek a lehetőségek felmérésének kell lennie. Mindenképpen érdemes meghatározni azt, hogy mi az, amire feltétlenül szükség van, és mi az, ami esetleg helyhiány miatt egyelőre kimaradhat a majdani berendezésből.

Egy pontos, méretekkel ellátott alaprajz hallatlanul sokat segíthet és ha nem áll rendelkezésre, egy mérőszalaggal mi magunk is elkészíthetjük eme fontos segítségünket. Íróasztal kiválasztásakor vegyük figyelembe anatómiai adottságainkat, tehát hogy ne legyen túl alacsony vagy esetleg túl magas a munkafelülete, valamint fiókos kivitelnél fontos lehet az is, hogy jobbos, vagy balos kialakítású-e a bútor.

Minden bútortípus esetén merüljön fel a praktikusság kérdése

Kanapéknál szintén figyeljünk az irányokra. Szekrények esetén érdemes a sok polccal rendelkező, praktikus kialakítású darabok közül válogatni, de tároló céljából jó választás lehet egy fiókos komód is. Ez utóbbi választása esetén megspórolhatunk egy TV állványt is, mert a komód teteje több minden tárolása mellett ilyen célra is tökéletesen megfelel.

Hasznos szolgálatot tehetnek és kisebb helyiségekben is remekül használható könyvespolcok. Itt is van mozgástér, hiszen kialakítás, terhelhetőség vagy alapanyag szempontjából is több lehetőség áll rendelkezésre.