Helyezd tudományos alapokra a hajvégápoló szerek használatát (X)

A hajápolásnak főleg ha valakinek a haja a válla alá ér  fontos része azon készítmények használata, amelyek kifejezetten a hajvégápoláshoz lettek kifejlesztve. Ezeknek több kondícionáló funkciója is van, de mindnek az az alapja, hogy a kutikula pikkelyei egymásra simuljanak, mert ekkor lesz a haj sima és puha.

Milyen hatásoktól kell megvédened a hajadat?

A hétköznapok során számos olyan hatásnak tesszük ki a hajunkat, ami nem segít abban, hogy egészséges és erőtől duzzadó maradjon. Segítenünk kell számára abban, hogy könnyedén ellenállhasson a környezeti változások okozta körülményeknek. Gondoljunk csak az időjárásra, például az erős UV-sugárzásra. Vagy ha városban élsz, akkor a légszennyezés káros hatásai is érzékelhetővé válnak a hajadon.

A nyári időszakban jellemzően többször éri víz a hajunkat, hiszen a strandszezon kezdetével a klóros vagy a tengervízzel találkozik. Amennyiben pedig nem a megfelelő hajápoló szereket használod, ezek roncsolhatják a szerkezetét. Télen pedig a nagy hőmérséklet-különbségekkel kell megbirkóznia. A száraz levegőjű, fűtött helyiségek körülményeihez kell adaptálódnia. Válassz olyan professzionális termékeket a mindennapi ápoláshoz, amelyeket a Hair-Line webáruházban megtalálhatsz.

Miért tedd le a voksodat a hajvégápoló mellett?

Léteznek kifejezetten a hajvégek ápolására szolgáló liquidek, olajok. Ezek segítenek, ha töredezett hajvégekkel küzdesz, megkönnyítik a fésülködést, segítenek elkerülni a haj gubancolódását. Kezelhetőbbé teszik a hajat.

A hajmosást követő szakaszban a hajszárításnál és hajvasalásnál is használhatod ezeket. Szebbé, tartosabbá teszik a frizurád, és még némi hővédelmet is remélhetsz tőlük. Párataszító tulajdonságuknak köszönhetően nem engedik elnehezülni a hajadat, illetve hullámossá válni, amikor te egyenes frizurát szeretnél. A legtöbb hajvégápoló nedves és száraz hajra is alkalmazható.

Továbbá a hajvégápolási rutin utolsó lépéseként nagyon fontos szerepet töltenek be ugyanis lezárják a hajszerkezetet, és ezáltal minden, amivel addig kényeztettük a hajunkat, bent is marad, és ez például a hajszín megőrzésének szempontjából kiemelten fontos.

Szintén nagy előnyük, hogy védelmet képeznek a városi környezetben a káros anyagokkal szemben, illetve fényvédelmet is biztosítanak. A különböző olajok és vitaminok hatására egy fényes és egészségtől ragyogó hajkoronát kapunk.

Milyen típusú hajvégápolókat használj?

Ha hajad vastagszálú, akkor bátrabban válogathatsz az olajok közül, ellenben ha vékonyszálú, akkor inkább a kétfázisú termékek és a fluidok lesznek  neked valók. A hajvégápolók jellemzője a jó illat és a kellemes textúra, így akármilyet is választasz, élvezni fogod a használatukat. Igyekezz mindig olyat választani, ami mentes a kőolajszármazékoktól, a paraffintól és a szulfáttól.