Egy KKV-nak is ki kell használnia az informatikai lehetőségeket (X)

Ma már számos informatikai lehetőség kínálkozik a KKV szektor számára is. Könnyen, online is elérhető szoftverek segítik a mindennapokat, és akár kiszervezett informatikai megoldások közül is válogathatnak a piac résztvevői. Érdemes haladni a korral, mert ha ezt elhanyagoljuk, akkor csökken a hatékonyságunk, és az ügyfeleink számára is szemmel láthatóan le fogunk maradni a konkurenciával szemben. Ez pedig nem jó ómen.

Számos informatikai lehetőség közül választhatunk

KKV-ként számos lehetőség közül választhatunk, de ez nem azt jelenti, hogy az összessel élnünk kell. Azonban vannak olyan ma már alapvető megoldások, melyeket ajánlott használni. Ilyen például a WebDepo egy bérraktározással foglalkozó cégnél, vagy az online számlázás valamilyen módja gyakorlatilag bármely KKV-nak. De ilyen lehet egy kiszervezett rendszergazda szolgáltatás is.

Jelek, hogy szükségünk lehet egy kiszervezett rendszergazda szolgáltatásra

Mivel egy kisebb cég nem feltétlenül rendelkezik annyi erőforrással, hogy saját rendszergazdát foglalkoztasson, ezért a legtöbb helyen akadnak hiányosságok ezen a területen. Pedig a céges IT rendszereknek is szükségük van a felügyeletre és a rendszeres karbantartásra.

Épp erre szolgál megoldásként a kiszervezett rendszergazda szolgáltatás, melyet például Budapesten és környékén a Mav-IT.hu csapata már régóta sikeresen kínál.

Lássuk, mik azok a jelek, amik arra utalnak, hogy szükségünk van egy kiszervezett rendszergazdára:

  • Gyakran lefagynak a gépek, és nem értjük, miért. Vag megisszuk a reggeli kávénkat, mire betölt a számítógépünk.
  • Az ingyenes e-mail rendszer helyett szeretnénk áttérni saját domain alapú professzionális megoldásra.
  • Nincsenek biztonsági mentéseink a cégnél, és azt sem tudjuk, hogy egyébként ezzel mit és hogyan lehetne kezdeni.
  • Bővülne a cég, ezért az informatikai infrastruktúra is bővítésre szorul.
  • Volt már vírustámadásunk, és szeretnénk kivédeni a jövőbeli támadásokat.
  • Az az ismerősünk, aki eddig intézte a cégnél az IT-s ügyeket, csak ritkán érhető el, és szívességből segít.

Profi IT környezet egy KKV-nál is

Miért ne lehetne egy profi IT környezettel dolgozni egy KKV-nál is? Épp ez az, amit nyújt egy ilyen szolgáltatás. Profi, megbízható és elérhető szakemberek fogják menedzselni az informatikai eszközeinket. Ha pedig ezt a terhet leveszik egy cégvezető válláról, akkor máris sok ideje és energiája szabadul fel bevételnövelő tevékenységek végzésére.

Mit is csinál egy kiszervezett rendszergazda?

A legtöbb esetben semmi látványos dolgot, és ez jól is van így. Nem azért bízunk meg valakit az informatikai rendszereink kezelésével, hogy amit csinál, az már messziről is látható legyen akár nekünk, akár az ügyfeleinknek. Inkább azért, hogy láthatatlanul, de biztosítsa a professzionális és stabil működést.

Legyen megbízható, gyors és elérhető is. Ha stabilan működnek a rendszereink, úgy, ahogy azt elvárjuk, akkor egész nyugodtan lehet láthatatlan.

Az így stabilizált IT rendszerünk kiváló háttér lesz számunkra.