Nyolc órát ült az InterCity-n egy szegedi iskola 113 diákja múlt hét pénteken, hajnali 3-ra értek haza

Legalább 8 órát ült a vonaton egy szegedi iskola 113 diákja, amikor Budapestről mentek hazafelé egy osztálykirándulásról pénteken. A normál menetidő ezen a vonalon mindössze két és fél óra lett volna szól az RTL Híradó beszámolója az esetről. A diákok hajnali 3-kor értek haza. A viharról, illetve az általa okozott kárról és a vonatok leállásáról egyébként mi is beszámoltunk.

Ugyanígy járt egy nyíregyházi, valamint egy kecskeméti osztály is a riport szerint; utóbbiak 7 órát töltöttek a vonaton Budapestről hazafelé indulva, bár ebből két óra már a Nyugati pályaudvaron megvolt. Az egyik velük utazó felnőtt szerint a vízzel is spórolniuk kellett a nagy melegben, miközben a folyosón is ültek emberek. A gyerekek nagy része jól bírta a helyzetet, azonban néhányen sírtak és pánikoltak.

A MÁV szerint a pénteki vihar több helyen fákat döntött a sínekre és a felsővezetékekre, a hibák kijavítása okozta az óriási késést. A tényt, hogy a vihar miatt késés lesz, az RTL-nek nyilatkozó oktató szerint a MÁV velük is megosztotta, de azt nem, hogy mennyit kell várniuk a továbbhaladásra, amelyet egyébként nyilván nehéz megjósolni, de a 7 és 8 órás, pótlás nélküli várakozás nagyon soknak számít.

A teljes riport ide kattintva megtekinthető az RTL oldalán.