A budapesti IC-k leálltak, mert a vihar miatt meghibásodott a biztosítóberendezés és a felsővezeték

A Mávinform azt írja, hogy Monor és Cegléd között – a vihar miatt – meghibásodott a biztosítóberendezés és a felsővezeték, emiatt szünetel a vonatforgalom. A közlekedés átszervezése folyamatban van.

  • A Budapest–Cegléd–Szolnok–Debrecen–Záhony és
  • a Budapest–Cegléd–Szeged vonalon

hosszabb menetidőkre kell számítani. A Nyíregyházáról Ceglédre tartó, Szolnokról 17:15-kor továbbinduló személyvonat (6135) csak Szolnokig közlekedik. Az utasok a Latorca InterCity-vel (IC33) utazhatnak Ceglédig. Az IC a Nyugati helyett csak Ceglédig közlekedik, Abonyban is megáll.

Emellett a Nyugati pályaudvarról Szegedre 14:53-kor elindult Paprika InterCity-n (IC706) rosszul lett egy utas, emiatt az IC mentőre várakozik Kiskunfélegyházánál. A menetideje 25–30 perccel megnövekedhet.

Frissítés (21:12): A péntek délutáni viharban meghibásodott a biztosítóberendezés és a felsővezeték, emiatt Monor és Pilis között még este is szünetel a vonatforgalom. A Budapest-Cegléd-Szolnok-Debrecen-Záhony és a Budapest-Cegléd-Szeged vonalon jelentősen hosszabb eljutási időre kell számítani.

A vonatok felármentesen vehetők igénybe visszavonásig a Budapest-Cegléd-Szolnok-Debrecen-Záhony, a Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba és a Budapest-Cegléd-Szeged vonalakon. A vasúttársaság elfogadja a Budapest-Nyugati-Cegléd-Szolnok vonalra megváltott érvényes menetjegyeket és bérleteket a Budapest-Keleti-Újszász-Szolnok vonalon is, valamint az újszászi vonali jegyeket, bérleteket a ceglédi vonalon.
A késések és torlódások enyhítése érdekében:

  • a szegedi InterCity vonatok jellemzően Ceglédig, illetve Ceglédtől közlekednek,
  • a nyíregyházi sebesvonatok, a nyíregyházi, záhonyi Nyírség InterCity, illetve a Debrecen, Nyíregyháza, Miskolc felé közlekedő Tokaj InterCity vonatok kerülő útirányon, Újszsáz felé közlekednek, nem érintik Zuglót, Kőbánya-Kispestet, Ferihegyet és Ceglédet