Nagy István agrárminiszter szerint indokolt az árstop fenntartása, bár a kormány később dönt a hosszabbításról

Nagy István agrárminiszter a Magyar Nemzetnek adott interjút, amelyben az árstop témája is előjött. Itt mondta a következőket arra a kérdésre, miszerint elképzelhető-e, hogy július elseje után is fennmarad az árstop? Június végén kell meghozni ezt a döntést, de azt gondolom, hogy az intézkedés beváltotta a hozzá fűzött reményeket, működik, és további fenntartása is indokolt lehet – hangzott el az agrárminiszter részéről.

Ezen kívül Nagy elmondta, hogy meglehetősen merész, de nagyon hatékony döntés volt a kormány részéről az árstop bevezetése. „Az üzemanyagárstoppal és a rezsicsökkentéssel kiegészítve a magyar emberek olyan védelemben részesülnek, amire egész Európában nincs példa” – fejtegette.

Jelenleg egyébként már a meghosszabbított árstop van július 1-ig, a kormány a hosszabbításról valamikor június közepén dönthet. Az egyes üzemanyagok mellett a februárban bevezetett hatósági áras élelmiszerek is maradnak olcsóbbak”, amennyiben hosszabbítanának. Ez utóbbiak a csirkemell, a csirke far-hát, a finomliszt, a napraforgó étolaj, a kristálycukor, a 2,8% zsírtartalmú tej és a búzafehérliszt.