Elhunyt Falus Ferenc egykori országos tisztifőorvos, 71 éves volt

Hetvenegy éves korában meghalt Falus Ferenc volt országos tisztifőorvos – tudta meg a Telex fiától, Falus Dánieltől. Falus Ferencet csütörtökre virradóra, álmában érte a halál. A volt tisztifőorvos múlt pénteken kapott szívinfarktust, a budapesti Szent János Kórházban kezelték.

Falus Ferenc 2014-ig az MSZP tagja volt, majd akkor vált országosan is ismertebbé, amikor az őszi önkormányzati választáson Tarlós István kihívójaként, az MSZP, a DK és az Együtt-PM jelöltjeként elindult volna a főpolgármesteri posztért, de a jelölés után nem sokkal visszalépett Bokros Lajos javára.

1975-ben diplomázott a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen, 1979-ben tette le a tüdőgyógyász szakvizsgát. Pályája kezdetén mentőorvosként dolgozott az Országos Mentőszolgálatnál, tüdőgyógyászként a az Országos Korányi TBC és Pulmonológiai Intézetben, majd a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Pulmonológiai Klinikájának osztályvezető egyetemi adjunktusa lett.

Ő volt az 1995-ben megalakult Magyarországi Otthonápolási és Hospice Egyesület első elnöke, 20012007 között a Fővárosi Önkormányzat Nyírő Gyula Kórház főigazgatójaként dolgozott. Ő hozta létre az ország első játékszenvedély-betegeket gyógyító osztályát. 2007 elejétől 2010 júliusáig volt az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat vezetője, amikor is felmentették a tisztségéből.