Június végig a hétvégéken is nyitva lesznek a kormányablakok a rengeteg lejáró személyi miatt

Ezen a hétvégén már nyitva vannak a kormányablakok a június 30-án lejáró személyazonosító okmányok cseréje miatt érkező ügyfelek előtt tájékoztatta a Miniszterelnökség pénteken az MTI-t.

Budapesten és Pest megyében valamennyi, vidéken pedig több mint 120 kijelölt kormányablak fogadja az ügyfeleket szombaton és vasárnap 8 és 14 óra között. Hétvégén kizárólag a veszélyhelyzet alatt lejárt személyazonosító igazolvány, vezetői engedély és útlevél cseréjét lehet intézni közölték.

Előzetes időpontfoglalásra nincs szükség; akkor is érdemes felkeresni a kormányablakot akár hétköznap, akár hétvégén , ha a foglalható időpontok már beteltek. Indulás előtt mindenképp ellenőrizzék a nyitvatartást a kormányablakok weboldalán javasolták.

Hozzátették, hogy online, ügyfélkapun keresztül is intézhető a jogosítvány automatikus meghosszabbítása, ha a háziorvos kiállította az orvosi alkalmassági véleményt. A lejárt forgalmi engedélyek miatt azonban nem a kormányablakokat, hanem a műszaki vizsgaállomásokat kell keresni hívták fel a figyelmet.

A kormányablakok azonban pünkösdvasárnap és pünkösdhétfőn zárva tartanak jelezték.

Június 30-án valamennyi, a járványügyi veszélyhelyzet idején automatikusan meghosszabbított személyazonosító okmány érvényessége lejár.