Leválthatták Nemesi Pált, Bányai Gábor lesz a dél-alföldi régió területfejlesztési biztosa

A kormányinfónak még nincs vége, további érdekességek is elhangzottak. Többek között akkor, amikor a területfejlesztési kormánybiztosokról számolt be Gulyás Geregely: Nemesi Pál helyett Bányai Gábor nevét említette, aki a dél-alföldi régió területfejlesztési biztosa lesz.

Bányai Gábor az a Bács-Kiskun megyei fideszes országgyűlési képviselő, akit a szegedi klinikán hoztak vissza szó szerint a halálból még tavaly a koronavírus-fertőzése miatt, miután 111 napot töltött az intenzíven mélyaltatásban, valamint műtüdőt is alkalmaztak esetében. Gulyás Gergely viszont megnevezte a területfejlesztési biztosokat a kormányinfón, amely során

a dél-alföldi régiónál nem Nemesi Pál, hanem Bányai Gábor nevét említette.

Navracsics Tibor a kormányalakításkor az uniós források felhasználásáért felelős miniszteri szerepet kapta, tehát várhatóan az lesz az elsődleges feladata, hogy Magyarországra valóban megérkezzenek a nekünk járó EU-támogatások. Azonban alá tartoznak a területfejlesztési kormánybiztosok is (immár a korábbi négy helyett öt, hiszen Közép-Magyarország is kapott egy biztost), akik között Szabó Tünde, Czunyiné Bertalan Judit, Láng Zsolt, Móring József és Bányai Gábor található meg.

A kormányinfón továbbá elhangzott az is, hogy Navracsics Tibor felelős a fővárosi területfejlesztésekért, Lázár János pedig a nagyobb állami beruházásokért felel.

Frissítés (20:13): Nemesi Pál közleményt adott ki az üggyel kapcsolatban, ezt alább változtatás nélkül közöljük:

„A gazdaságfejlesztési zónák kormánybiztosait határozott időre kérte fel Orbán Viktor miniszterelnök. Ez idén májusban lejárt. Itt is köszönöm a Dél-alföldi Gazdaságfejlesztési Zóna Titkárságán dolgozó kollégák elhivatott munkáját. Kijelenthetem a Dél-Alföldön élnek a legkitartóbb és a fejlődés mellett legelkötelezettebb választott és kinevezett vezetők. A jövőben is természetesen minden titulusomban azon dolgozom, hogy Szeged központtal fejlődjön a Dél-Alföld, az elkezdett kiemelt projektek a lehető leghamarabb, és a leghatékonyabban valósuljanak meg. Őszinte leszek: nem könnyű évek várnak ránk, de a dél-alföldi családokat, vállalkozásokat és az itt élő polgárokat meg kell védeni a gazdasági nehézségek negatív hatásaitól. A szegedi déli Tisza-híddal kapcsolatban folyamatosan dolgoznak a szakkollégák, folyamatosak az egyeztetések, hiszen a hídnak meg kell épülnie a város, és a régió dinamikus fejlődése céljából. Hamarosan újabb hírekkel tudok szolgálni, mint a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Építésgazdasági Kollégiumának társelnöke is kiemelt fontosságúnak tartom Szeged egyik, ha nem a legnagyobb projektjét. Köszönöm mindenkinek az érdeklődését, dolgozunk tovább.”