Míg északon kora tavasz lesz, délen ismét 30 fokokkal tombol majd a nyár

Bár nem szeretnénk Döglött béka-díjat kapni, ez a cím most tényleg így igaz az időkép.hu prognózisa alapján: éjjel záporos-zivataros csapadékzóna érkezik, holnapra közel 15 fokos kontraszt jön.

Záporokat, zivatarokat okozó csapadékzóna érkezik az éjszaka második felében nyugat felől, amely reggelre a Tisza vonalát is eléri. Az intenzívebb csapadékgócokat felhőszakadás kísérheti, rövid idő alatt 20 mm-t meghaladó mennyiség hullhat.

A Dunántúl déli, délnyugati részén viszont nem várható említésre méltó csapadék. Az Északi-középhegységben és a Tiszántúlon viszont késő délutánig sok lesz a felhő, ami megakadályozza majd az erősebb besugárzást. Ennek következtében

közel 15 fokos kontraszt alakulhat ki.

Az Északi-középhegységben helyenként a 20 fokot sem éri el a csúcshőmérséklet, délen viszont 30-31 fok köré melegedhet délutánra a levegő. Szegeden ekkor 28 fokos maximumot jósolnak.

Egy hidegfront hatására szerdán is nagy lehet a kontraszt: északnyugaton 25 fok alatt, a Dél-Alföldön 3233 fok körül alakulhatnak a maximumok; szerdán már 33 fokig emelkedhet a hőmérséklet városunkban.

Forrás: Időkép