Szegedi rendőrök fogtak el egy hattagú Nógrád megyei bandát, akik járműveket törtek fel az ország több városában

Gépjárműveket tört fel az ország több városában hat Nógrád megyei férfi, a szegedi rendőrök elfogták őket – áll a rendőrség közleményében.

A megalapozott gyanú szerint a banda tagjai 2021. novembere óta országszerte törtek fel gépjárműveket – többek között Csongrád-Csanád megyében is , melyekből készpénzt, mobiltelefonokat és egyéb használati eszközöket loptak el több millió forint értékben.

A felderítő munka eredményeként az Országos Rendőr-főkapitányság koordinálása mellett a Szegedi Rendőrkapitányság nyomozói azonosították a csoportot és a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Közterületi Támogató Alosztályával, valamint a Pest, Heves, Nógrád és Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársaival együttműködve idén május 16-án hajnalban hat helyszínen, a Nógrád megyei Bujákon és Héhalmon, összehangolt akció keretében elfogták az elkövetőket.

A jelenleg 10 bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható férfiakat előállítottak a Szegedi Rendőrkapitányságra, közülük hármat őrizetbe vettek, három társuk pedig szabadlábon védekezhet. A megtartott kutatások során a rendőrök készpénzt, gépjárműveket és mobiltelefonokat is lefoglaltak. Ellenük bűnszövetségben elkövetett lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Szegedi Rendőrkapitányságon.