Praktikus tippek termékek kezeléséhez (X)

A webáruház-üzemeltetés alapvető munkafolyamata a termékek kezelése és feltöltése. Vállalkozóként az a cél, hogy a vásárlók számára még vonzóbbá tegyük a termékeket, és növeljük az eladásokat. Az alábbi cikkünk segítséget nyújt a webáruház-funkciók használatához.

Hogyan kezelhetők egyszerűen a termékek?

Az Unas webáruház-funkciói között számos termékkezelési lehetőséggel találkozhatunk, emellett olyan plusz eszközöket is elérhetünk, amelyek eladhatóbbá varázsolják az egyes termékeket, ezáltal pedig magasabb bevételt generálhatunk.

A termékkezelés az egész e-kereskedelem alapja, ennek többféle módja is létezik, ezáltal mindenki kiválaszthatja a számára kényelmesebb opciót.

Az egyik lehetőség az admin felületen való feltöltés, mely praktikus megoldást kínál a napi szintű módosításra és a folyamatos feltöltésre.

Egy másik mód, hogy a termékek paramétereinek a megadásával rögzítjük egyesével az árukat. Természetesen ebben az esetben is módosíthatók, illetve kiegészíthetők plusz adatokkal.

Az adatbázis-alapú termékkezelés lényege, hogy export és import funkciók segítségével különféle formátumban lévő fájlok feltölthetők, vagy épp kiexportálhatók a webáruházból. Ezáltal nem csupán az adatok módosíthatók, hanem új kategóriák létrehozására és meglévők törlésére is lehetőség nyílik. Az adatbázis-alapú kezelés előnye, hogy a termékek tömegesen kezelhetők, nem pedig egyesével.

Termékleírások létrehozása könnyedén

A célcsoport meggyőzése elengedhetetlen ahhoz, hogy a látogatóból végül vásárló váljon. Ehhez minél izgalmasabb módon kell elkészíteni a termékleírásokat, lehetőleg a célpiac problémáira megoldást kínáló formában. Érdemes minél részletesebben bemutatni a termékeket, melyre a rendszer is lehetőséget ad. Készíthető ugyanis egy rövid, tömör leírás, és egy bővebb, jóval részletesebb is, amelyben minden létfontosságú paraméter és tulajdonság is helyet kaphat. A beépített HTML szerkesztő által formázható a szöveg, plusz képek, és videók is hozzáadhatók.

Rögzíthetők az árak, megadható alapár és akciós is. Mennyiségi egység, tömeg is beállítható. Az áru tömege a szállításnál lényeges kérdés lehet, emiatt minden alapvető paramétert célszerű megadni tájékoztatásul. A gondos tájékoztatás már félsiker az eladásban.

Képek és dokumentumok kezelése

A részletes leírás mellett tetszetős fotók feltöltésére is időt kell szánni. A vásárló szempontjából rendkívül lényeges a termék kinézete. Szerencsére egyszerűen megoldhatók a képek feltöltése. A képek csoportosan is feltölthetők, mely nagy könnyebbséget jelent, és sok-sok idő megspórolható. Ilyenkor a rendszer a ZIP fájlból párosítja a megfelelő termékekhez az adott fotókat. Ehhez azonban az egyes képeknél fontos a leíró, gondos elnevezés.

A rendszer funkciói között lehetőség van a képek vízjelezésére is, és egyéb dokumentumok becsatolására például pdf formátumban.