Hasznos tudnivalók a rétegelt-ragasztott gerendákról (X)

A rétegelt-ragasztott gerendák, azaz bsh gerendák fontos szerepet töltenek be felújítási vagy építkezési munkálatok során. Különösen ott van rájuk nagy szükség, ahol nagy statikai teherbírást igényel egy-egy épület. Lássuk, mit érdemes tudni róluk!

Mik azok a bhs gerendák?

A bhs, vagy rétegelt-ragasztott gerendák azért olyan különlegesek, mert több (legalább három) ugyanolyan irányba ragasztott deszkarétegből állnak. Ezek a gerendák rendkívüli teherbírással rendelkeznek, ám meglepően könnyű a súlyuk.

Emiatt a szakemberek előszeretettel alkalmazzák olyan munkálatokhoz, ahol egy adott épület magas statikai terhelésnek van kitéve. Legyen szó lakóházakról, iskolákról vagy akár ipari csarnokokról, a bhs gerendák hatékonyan segítenek.

Válaszd a jó minőséget, és szerezz be nagyszerű gyalult termékeket a Káplár fatelep széles kínálatából!

Nagyszerű tulajdonságok

A bsh gerendák híresek magas fokú szilárdságukról, emellett magas méretstabilitásuk is hozzájárul a számos egyéb előnyükhöz. Jó tulajdonságaik közé tartozik továbbá nagy méretpontosságuk, és az a tény, hogy repedések kialakulására csupán minimális hajlammal rendelkeznek. Mivel tűzállóak és ökológiailag is problémamentesek, igazán hatékony eredmény érhető el felhasználásukkal.

A rétegelt-ragasztott gerendákat kültéren és beltéren is alkalmazhatjuk, megmunkálásuk során pedig garantáltan könnyű dolgunk lesz. Az elemek ragasztásakor egy speciális gyantát alkalmaznak, mely ellenáll az időjárási körülményeknek, és környezetbarát is. Emellett az alacsony nedvességtartalomnak köszönhetően nem kell gondoskodni külön vegyszeres favédelemről sem.

Fontos a jó minőség

Egy épület tervezője rendelkezik azzal a “szuperképességgel”, hogy a gerendákra pillantva pontosan látja maga előtt, milyen lesz az elkészült épület. Annak érdekében viszont, hogy a látvány mellett a strapabírás is közrejátsszon a munkálatok sikerességében, fontos, hogy minőségi alapanyagokkal dolgozzunk.

Így igaz ez a bsh gerendák esetében is, ahol már a gyártás folyamatában is szigorú minőségellenőrzésen mennek keresztül az elemek. Azok a darabok, melyek sérültek, megrepedtek, vagy valami miatt nem mennek át a rostán, nem kerülnek bele a végleges gerendába. Így a végeredmény egy kiváló minőségű, tartós és erős elem lesz.

A bsh gerendák tehát jóval komolyabb és szigorúbb ellenőrzésen kell, hogy átmenjenek, ezért más gyalult termékekhez képest magasabb minőséggel bírnak. Az előzetes szárításnak köszönhetően pedig a repedésképződés előfordulásának esélye szinte a nullával egyenlő a remek mérettartó tulajdonság miatt.

Fedezd fel a Káplár fatelep weboldalán található nagyszerű gyalult termékeket és egyéb fa alapanyagokat felújítási vagy építési munkálataidhoz! Válaszd a nagyszerű minőséget és a kiváló szakértelmet, hogy maximális tartósságú végeredményt érhess el!