Egy égő autóba szorult vezetőt mentettek egy hatalmas tábla elhajlításával az M5-ösön

A Győr+ számolt be egy, az M5-ös autópálya Szeged és Kecskemét közötti szakaszánál történt balesetről, amelyről videó is született.

A videón az látható, hogy egy kisteherautó az oldalára borulva fekszik, felette egy nagyméretű közlekedési táblával. Ezt a táblát próbálják elhajlítani annyira a segítők, hogy a balesetes autó ajtaja résnyire kinyílhasson, s a bajba jutott utas kimászhasson. Minden pillanatok alatt történt, a kocsi alól lángok csaptak fel, s hallani, ahogy „Go, go!” felkiáltásokkal sürgetnek mindenkit írják.

„Az RC Pannonhalma 2020 tagjaival tizenegyen keltünk útra Székelyudvarhelyre, ahol Böjte Csabával találkozunk majd, mert adományokat viszünk nekik. Az M5-ös autópályán haladtunk, amikor Kecskemét és Szeged között észrevettünk egy balesetet: egy autószállító tréler rajta 4 személyautóval felborult. Mi értünk oda elsőként és tudtuk, hogy cselekednünk kell!” – mesélte az egyik segítő a lapnak.

„Az ablakot is próbáltuk betörni, de semmi nem sikerült, így egyértelmű volt, hogy a közlekedési táblát kell annyira elhajlítani, hogy kinyithassuk az ajtót. Felmásztunk a roncsra, de lentről is segítettek. Végül sikerült annyira elnyomnunk a táblát, hogy a sofőr ki tudott bújni megnyílt résen. Utána többen próbáltak oltani is, de az már nem sikerült, a tréler teljesen kiégett” – részletezte a mentési folyamatot a Győr+ nevű portálnak.

A sofőr nem beszélt magyarul, így angolul kommunikáltak vele, amelyből kiderült, hogy elaludhatott a volánnál. Sokkos állapotban volt, ami a videó alapján nem csoda: