Íme a nem hivatalos megoldása a középszintű matematika írásbeli feladatsorának

Ma reggel a matematika írásbelikkel folytatódtak az érettségi vizsgák országszerte, amely délben már véget is ért. E tárgyból mintegy 69 ezren középszinten, több mint ötezren pedig emelt szinten vizsgáznak. Az Eduline meg is szerezte a nem hivatalos megoldását a feladatsornak.

A matematika középszintű írásbeli vizsga 180 percig tart. A diákok először az I. (45 perc), majd a II. feladatlapot (135 perc) oldották meg, a feladatlapokon belül a rendelkezésükre álló időt tetszés szerint oszthatják meg az egyes feladatok között, és a megoldás sorrendjét is meghatározhatják.

A 10-12 feladatot tartalmazó I. lap az alapfogalmak, a definíciók, az egyszerű összefüggések ismeretét hivatott ellenőrizni. A II. feladatlap két részre oszlik: az A jelű rész három feladatot tartalmaz, a feladatok egy vagy több kérdésből állnak. A B jelű rész három, egymással megegyező pontszámú feladatból áll, amelyek közül a vizsgázó választása szerint kettőt kell megoldani, és csak ez a kettő értékelhető.

Az érettségi dolgozatok javítása és értékelése központilag kidolgozott javítási-értékelési útmutatók alapján történik, azonban a nem hivatalos megoldásokat az Eduline közölte le, amelyet ide kattintva lehet elérni.