A Mi Hazánk a nemzetbiztonsági és a vállalkozásfejlesztési bizottságot vinné a parlamentben

Szerdán megalakult a Mi Hazánk országgyűlési képviselőcsoportja is. A hattagú frakció Toroczkai László pártelnököt választotta vezetőjévé – írja az MTI.

Ezt bejelentő szerdai sajtótájékoztatóján Toroczkai László elmondta: frakcióvezető-helyettesekké Apáti Istvánt és Novák Elődöt választották a képviselők. Mindkét politikus rendelkezik már gyakorlattal a parlamenti munkában idézte fel.

A pártelnök-frakcióvezető nemmel válaszolt arra kérdésre, hogy eldöntötték-e már, kiket jelölnek az általuk kért két országgyűlési bizottsági elnöki posztra. Hozzátette, nem lenne nagyon nagy meglepetés, ha a nemzetbiztonsági bizottság élére Novák Elődöt, a vállalkozásfejlesztésért felelős testület vezetőjének pedig Apáti Istvánt javasolnák.

Mint ismert, kedden a KDNP frakciója alakult meg, ahol többek között azt is bejelentették, hogy Mihálffy Béla, aki elnyerte a Csongrád-Csanád 2-es választókerületet Mihálik Edvin elől, a párt frakciójának tagjaként ül be a parlamentbe. Ez azért is meglepő, mert az egykori dorozsmai képviselő időközi választás is lesz a településen – a Fidesz színeiben kampányolt, bár a KDNP-vel pártszövetségben vannak, így lényegében ugyanaz.