Ujhelyi az ATV-n jelentette be, hogy elindul az MSZP társelnöki posztjáért

Vasárnap, azaz tegnap nyilatkozta azt Ujhelyi István, hogy átnevezné az MSZP-t, mert az most „elhervadt szegfű”. Az MSZP szombati választmányi ülésén konkrét javaslatot nyújtott be a párt megújítására a szegedi EP-képviselő, ami szerinte „megfelelő kiindulópont, kezdeti kapaszkodó lehet a közösség újjászületéséhez”. Ennek apropóján ma is volt egy szereplése az ATV Start című műsorában, ahol bejelentette, hogy elindul a tisztségért.

Szerinte komoly politikai felelősséget tükröz, hogy Tóth Bertalan nem indul újra szeptemberben a pártelnöki pozícióért. Ugyanakkor a műsorban elmondta: „Szeretném egyfajta tandemben, Tóth Bertalan frakcióvezetővel együttműködve, ha azt a programot végrehajthatnám pártelnökként, amit most letettem az asztalra. Ha az újjászületést támogatja a közösségünk, azt szívesen, örömmel, nagy ambícióval, pártelnökként vállalom, ha maradni akarunk azok, akik vagyunk és nem tudunk változtatni, ahhoz nem én kellek.”

A politikus hangsúlyozta: ha van változtatási szándék, ehhez a felelősséget is vállalja.

Mint ismert, Ujhelyi István szerint az MSZP avittá vált, a pártnak meg kell ráznia magát, mindenkinek meg kell értenie, hogy ha a NER érdemi ellensúlya akar lenni, akkor először magának is változnia kell.  „Vannak pillanatok az életben, amikor meg kell állni és őszintén számot vetni. Egyenes, ha kell fájdalmas őszinteséggel. A negyedik kétharmados Fidesz-győzelem egyértelművé tette mindannyiunk számára, hogy nem jobban és erősebben kell küzdenünk az igazunkért, hanem egészen másképp” – írta Ujhelyi szokásos heti nyílt levelében vasárnap.