Tanárhiány miatt egyetemi oktatók készítettek online felkészítő videókat a kémiából érettségizőknek

Sokszínű kémia néven ingyenes, online előkészítő segíti az érettségi előtt álló diákokat, a tananyag kidolgozásában a Budapesti Műszaki Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Semmelweis Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem oktatói vettek részt.

Az online előkészítőt kezdeményező Egis Gyógyszergyár Zrt. az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében azt írta: a www.sokszinukemia.hu címen regisztráció nélkül érhetők el a négy nagy egyetem oktatóinak 2030 perces videóelőadásai, amelyek valamennyi emelt szintű kémiaérettségi-témakört felölelik, valamint a számolási példák megoldásához is támpontokkal szolgálnak.

A közleményben kitértek arra is, hogy a közoktatásban egyre kevesebb a természettudományos tárgyakat tanító tanár, a kémiatanár-hiány pedig országos méretű, ezért a készítők remélik, hogy a kezdeményezéssel hozzájárulhatnak a közeljövőben érettségizők sikeres vizsgájához, hosszútávon pedig a vegyész-, vegyészmérnök-, valamint az orvosi, gyógyszerészi pályát választók számának növekedéséhez is.