Hogyan találd meg a számodra tökéletes szakálltípust? (X)

A szakállviselésnek is megvannak a hívei, akiket nem ingathat meg a divat változása, azonban a nagy többség a trendek hullámait meglovagolva választ magának frizurát és szakállat is, amivel nincs is semmi baj. A tökéletes szakálltípus kiválasztásához adunk tippeket, hogy az légy, aki vagy.

A szakállnövesztésnek is megvannak a trendjei, szabályai, amelyek követésénél azonban nem árt, ha figyelembe veszed a fej- és arcformádat, a szőrzeted növekedési sajátosságait, és nem utolsósorban a stílusodat. Így ha mindent jól csináltál, a szakállad a szerves részed, a lényed egy darabja lehet. De hogyan is találhatod és alakíthatod ki a számodra tökéletes fazont? Mutatjuk a tippeket!

Arcformához válassz szakállt!

Találd meg az arcformádhoz tökéletesen passzoló szakálltípust, szól első tippünk. És itt bizonyára el is akadsz, hiszen talán azt sem tudod, milyen fazonok közül választhatsz, és azzal sem vagy tisztában, milyen az arcformád, mi illik hozzá. Bármilyen legyen is a tiéd, fontos, hogy borotválkozással alapot adj neki, ehhez járulhatnak hozzá a #Barba Italiana professzionális, borotválkozáshoz kifejlesztett termékei.

Amennyiben nagy a bizonytalanság benned, javasoljuk, hogy keress fel egy profi borbélyt, aki számos arctípussal dolgozik, így rögtön meglátja a benned rejlő lehetőségeket. És nem mellékesen a kialakításban is maximális profizmussal tud segíteni, így neked nem marad más dolgod, mint gondosan ápolni és növeszteni, no meg egyre büszkébben viselni.

Ha azonban a saját kezű kialakítás mellett döntesz, jó, ha tisztában vagy az alapokkal, ismered az arcformádat, amely lehet hosszúkás, ovális, kerek, háromszög, szögletes vagy gyémánt. Ezek mindegyikéhez találsz szakálltípus ajánlásokat, annak megfelelően válassz.

Mi az, ami még számít?

A stílusodat se felejtsd ki, amikor szakálltípust választasz magadnak, hiszen a cél a megfelelő összhatás megteremtése, magabiztosságot csak akkor sugallsz, ha jól, komfortosan érzed magad a bőrödben.

A szakállápolás gondossága, minősége is rendkívül fontos, hiszen csak egészséges arcbőrön mutat jól bármilyen szőrzet, így a bőrápolással kezdd. Figyelj arra, hogy mindig hidratált legyen. A borotva élessége, a borotválkozási technikád is hozzájárul a sikerhez. Csak rendszeres ápolással érhetsz el tökéletes végeredményt.

Népszerű szakálltípusok

Amennyiben tisztában vagy az arcformáddal, kezdj el inspirációkat gyűjteni a tökéletes típus megtalálásához. Nézegess az arcformádhoz ajánlott szakálltípusokat, képzeld el magad velük, aztán hozd meg a döntésedet, vagy amennyiben bizonytalan vagy, kérj meg egy borbélyt, hogy segítsen.

Ezek ma a legkedveltebbek:

  • Kecskeszakáll - kerek vagy szögletes arcformához ideális.
  • Borosta minden arcformához tökéletes, gyors és egyszerű.
  • Bajusz oválishoz kifejezetten jól mutat, de bármilyen arcformához illik.
  • Álszakáll szögletes, kerek vagy ovális archoz menő.

Megtaláltad a stílusodat? Akkor kezdj neki a kialakításának, és nyűgözd le a környezetedet a tökletes szakálltípussal.